En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Frun i huset skriver några rader.

maj 26th, 2013 | Posted by Caroline Svendsen in Familjen | Oxfilé

Hej.
Är kul med en egen hemsida även om jag inte hinner att skriva så mkt, men det är roligt att läsa det Jens skriver. Våren är en intensiv tid med många olika aktiviteter och det är svårt att få ihop det när man är en stor familj.
Vi har flera födelsedagar på rad o det är kalas om vart annat 🙂

Utomhus är det en underbar tid o jag önskar att alla nån gång stannar upp o ser vad som händer i naturen eller i ens egen trädgård.. Det händer nya saker varje dag, en ny blomma som börjar blomma eller gräset börjar ta fart på riktigt o träden blir grönare o tätare.. Åh vad fint det är när bokskogen börjar bli grön, en kul grej kan vara att hitta sitt favoritställe o ta ett kort sen återvända med jämna mellanrum och ta nya kort. Sen kan man jämföra o se vad det förändras bara på några veckor..

Jag har förmånen att rida varje sön fm och då kommer man ut i skogen o får se hur underbart fint det är. Ibland hoppar det fram rådjur och ibland blir hästarna livrädda för en fågel som flyger upp strax intill en. Idag så red jag en travare så det är verkligen bromsa o samla ihop som gäller.. Barnen i gruppen var så duktiga o vi red rätt mkt i backar upp o ner, bara skritta o låta hästarna jobba.
Tv´n går här hemma med trav och så småningom elitloppet! För en gammal travtjej som mig så är det faktiskt roligt att se på, även om det är länge sedan jag jobbade med travhästar. Tänk vad man åkte runt på olika travbanor en gång  i tiden 🙂 Selade av o på o körde hästar.. Vilket slitjobb det var egentligen! Vi stängslade, tog in hö, mockade rent i  boxarna o tränade hästar. Körde bil för första gången gjorde jag på hästgården när vi skulle stängsla, svååårt att hitta läget mellan koppling o gas.. Var en ganska ryckig färd, haha! Vi hade en farbror med oss som satt o dinglade med benen från bagaget när vi skulle köra runt i hagen, rätt var det var så hojtade han för att han hade tappat sina trätofflor, haha!
Jag har många härliga minnen från min uppväxt tillsammans med hästarna o min bästis Ida.

Idag är det mors dag som Jens har skrivit om i sitt inlägg och jag är så glad för alla fina blommor o paket jag fått av min fina familj. Har även kunnat fira min egen mamma som givetvis är världens bästa för mig!

Tände en brasa idag när jag kom hem, riktigt ruggigt väder.. Är så varmt o skönt här nu 🙂

Näha, nu är det dags att börja med morsdags-middagen: Oxfile, råstekt potatis, hemmagjord coleslaw och sallad får det bli idag! Kram på er alla!

/Carro

20130526-172846.jpg

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *