Igår firade jag, Alice och Caroline mig. Förrätt blev blå musslor med vin och vitlök och lök. Riktigt gott blev det. Recept på detta får Caroline skriva på sidan för det är hon som gör det.
Grillningen på g, en Carlskrona Pilsner dagen till ära.
Eftersom det var min födelsedag fick jag äran att bestämma vad vi skulle äta och jag valde så klart att grilla. Det blev grillad karré med grillad majskolv, klyft potatis och tzatziki. Tzatziki receptet finns nedan. Trots måndag blev det både en öl och en whiskey, firade både att jag gått av ett jobbigt beredskaps pass och att jag fyllde år. Det råder olika tankar kring hur man grillar en majskolv, den del tycker att man skall för koka dem och en del tycker inte det. Jag tycker det senare att man inte behöver för koka dem, men man skall inte grilla dem direkt över glöden utan lägg dem lite vid sidan så den inte blir så bränd. En del av er kanske undrar vad jag fick av min fru och barnen. En träningsoverall en sådan som svenska fotbollslandslaget har och sedan speciella grillvantar som verkar riktigt bra. De kommer att vara bra till att ta i grönsakskorgen eller när man skall vända på grillspet eller liknade saker som brukar vara varma på grillen.
Grillvantarna som jag fick.
Så här såg det ut innan vi börjad äta.
Tzatziki ala Jens
4 port
Ingredienser:
2 dl matlagningsyoughurt eller turkisk yoghurt
1/2 gurka
1/2 tsk salt
1-2 st pressad vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 msk pizzakrydda /oregano
Gör så här:
Riv gurkan grovt på ett rivjärn och låt den ligga i ett durkslag /sil. Häll saltet på grukan för att vätskan skall försvinna ur den.
Blanda ihop matlagningsyoghurten, olivoljan, oregano och vitlöksklyftan och låt det stå en stund.
Efter ca 15 min pressa ur saften ur gurkan och blanda den med matlagningsyoughurten, klart!
Håll utkik på sidan, snart kommer första delen i grillskolan.
Leave a Reply