En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Födelsedagsmiddagen

juni 4th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Fläskkarre | Sås

Igår firade jag, Alice och Caroline mig. Förrätt blev blå musslor med vin och vitlök och lök. Riktigt gott blev det. Recept på detta får Caroline skriva på sidan för det är hon som gör det.

20130604-085100.jpg

 

20130604-082140.jpg

Grillningen på g, en Carlskrona Pilsner dagen till ära.

20130604-085118.jpg

Eftersom det var min födelsedag fick jag äran att bestämma vad vi skulle äta och jag valde så klart att grilla. Det blev grillad karré med grillad majskolv, klyft potatis och tzatziki. Tzatziki receptet finns nedan. Trots måndag blev det både en öl och en whiskey, firade både att jag gått av ett jobbigt beredskaps pass och att jag fyllde år. Det råder olika tankar kring hur man grillar en majskolv, den del tycker att man skall för koka dem och en del tycker inte det. Jag tycker det senare att man inte behöver för koka dem, men man skall inte grilla dem direkt över glöden utan lägg dem lite vid sidan så den inte blir så bränd. En del av er kanske undrar vad jag fick av min fru och barnen. En träningsoverall en sådan som svenska fotbollslandslaget har och sedan speciella grillvantar som verkar riktigt bra. De kommer att vara bra till att ta i grönsakskorgen eller när man skall vända på grillspet eller liknade saker som brukar vara varma på grillen.

grillvante

Grillvantarna som jag fick.

20130604-085124.jpg

Så här såg det ut innan vi börjad äta.

Tzatziki ala Jens

4 port

Ingredienser:

2 dl matlagningsyoughurt eller turkisk yoghurt
1/2 gurka
1/2 tsk salt
1-2 st pressad vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 msk pizzakrydda /oregano

Gör så här:

Riv gurkan grovt på ett rivjärn och låt den ligga i ett durkslag /sil. Häll saltet på grukan för att vätskan skall försvinna ur den.

Blanda ihop matlagningsyoghurten, olivoljan, oregano och vitlöksklyftan och låt det stå en stund.

Efter ca 15 min pressa ur saften ur gurkan och blanda den med matlagningsyoughurten, klart!

20130604-084614.jpg

Håll utkik på sidan, snart kommer första delen i grillskolan.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *