Man lär sig så länge man lever och det stämmer verkligen. Jag har alltid funderat på varför en del tar bort den tunna hinnan på baksidan av revbenen innan de marinerar eller ”rubbar”. Jag har inte gjort det innan och jag tycker ändå att det har blivit gott. Men nu för ett tag sedan testade jag att ta bort hinnan innan jag ”rubbade” ribsen.
För att ta bort hinnan, peta försiktigt med något spetsigt så du får tag, sedan är det bara att dra bort den.
WOW, vilken succé det blev! Så mitt råd till er är att ta bort hinnan, ”rubba” sedan med följande rubb.
Rubb:
1 dl parikapulver
1/2 dl salt
2 msk finmald svartpeppar
1/2 dl vitlökspulver
2 msk cayennepeppar
1/2 dl strösocker
2 msk oregano
1/2 dl lökpulver
Blanda kryddorna väl och ”rubba” därefter ribsen och lägg plastfolie runt dem i några timmar innan de skall på grillen.
Jag börjar med att grilla dem någon minut på varje sida direkt över glöden, sedan flyttar jag bort dem och kör dem indirekt. När det är några minuter kvar, pensla på med valfri glaze tills de är klara.
/Jens
Leave a Reply