En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Beef ribs

juni 23rd, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Nötkött | Rub

Beef ribs är en styckdetalj som jag letat efter med både ljus och lykta. Efter att ha fått kontakt med Björsmåla gårdsbutik som ligger lite utanför Rödeby kunde de ta fram en sådan styckningsdetalj. För er som inte vet vad beef ribs är för något så är det revben från nöt.  Tyvärr har de ingen hemsida, men här finns en länk till deras Facebooksida https://www.facebook.com/bjorsmalagard. Det finns även en annan styckdetalj som jag letat efter hur länge som helst och det är njurtapp som jag har beställt av dem.  Jag rekommenderar verkligen er att besöka denna trevliga och mysiga gårdsbutik.

IMG_1406.JPG

Det här behöver du (6 pers):

3 kg beef ribs
Real texas rub (se recept nedan)
rökspån, hickory, ek eller pekan
33 cl öl
Aluminiumfolie

Så här gör du:

Texas Rub:

1 dl paprikapulver
1 dl salt (jag tog lite mindre)
1 dl svartpeppar
1 tsk cayennepeppar

Blanda alla ingredienser och mixa till ett fint pulver.

1. Förbered revbenen genom att trimma bort eventuella stora klumpar av vaxartat fett och dra bort den sega, pappersliknande silverhinnan på baksidan. Alla revben har inte sådan så får inte panik om du inte hittar. Strö över ruben och låt sedan köttet stå framme 1 timme så att det blir rumstempererat.

2. Gör iordning din grill för indirekt grillning. När värmen ligger stadigt på någonstans mellan 110-120 grader slänger du på ett par nävar rökspån och låter sedan revbenen rökgrilla med bensidan neråt.

3. Fyll en blomspruta med kall öl. Spruta lite i munnen på dig själv och stå sedan redo att spraya revbenen om de börjar se torra ut – kom ihåg att inte titta allt för ofta så att värmen försvinner. När revbenen har en innertemperatur på ungefär 65 grader och fått vacker mörk färg är det dags att slå in dem i aluminiumfolie.

3. Låt stå till innertemperaturen är mellan 82-87 grader. Ta ut låt vila ½ timme innan ni packar upp paketet och delar ribsen och börjar gnaga.

Grymt goda blev dessa ribsen, ser framemot nästa gång vi skall besöka gårdsbutiken och inhandla lite nya styckningsdetaljer.

IMG_1405.JPG IMG_1404.JPG

/Jens

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *