Många av er kanske har sett detta receptet på Facebook eller på något annat ställe på internet. Idag testade vi äntligen att göra beer can burger och det kommer vi att göra om ganska snart igen för det var verkligen en höjdare.
Börja med att göra grillen redo för indirekt grillning och håll en temp på ca 150 grader. Det tar ca 45- 60 min tills de är klara.
Ingredienser:
Färs ca 200 gram / burgare
2 bacon skivor / burgare
Fyllning:
Här kan man variera med lite av vad man är sugen på, vi körde med stekt paprika /lök.
En smakrik ost
Gör så här:
Skär lök i ringar och paprika i mindre bitar och stek dem utan att de tar färg.
Gör en boll av färsen som du skall ha till en burgare, tryck ner en ölburk i den och tryck sedan färsen längs med burken så den omsluter burken. Ta sedan 2 bacon skivor och snurra runt färsen.
Ta bort burken, det är lite knixigt men det går.
Fyll sedan hålet med din fyllning och avsluta sedan med en god smakrik ost på toppen.
Grilla burgarna i ca 45-60 min indirekt grillning.
Snart klara
Så här ser de ut när de är klara att ätas. Ät och njut!
/Jens
Leave a Reply