En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Beer can burger

maj 20th, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Färs

Många av er kanske har sett detta receptet på Facebook eller på något annat ställe på internet. Idag testade vi äntligen att göra beer can burger och det kommer vi att göra om ganska snart igen för det var verkligen en höjdare.

Börja med att göra grillen redo för indirekt grillning  och håll en temp på ca 150 grader. Det tar ca 45- 60 min tills de är klara.

IMG_1331.JPG

Ingredienser:

Färs ca 200 gram / burgare
2 bacon skivor / burgare
Fyllning:
Här kan man variera med lite av vad man är sugen på, vi körde med stekt paprika /lök.
En smakrik ost

Gör så här:

IMG_1322.JPG
Skär lök i ringar och paprika i mindre bitar och stek dem utan att de tar färg.
Gör en boll av färsen som du skall ha till en burgare, tryck ner en ölburk i den och tryck sedan färsen längs med burken så den omsluter burken. Ta sedan 2 bacon skivor och snurra runt färsen.
Ta bort burken, det är lite knixigt men det går.
IMG_1323.JPG
IMG_1325.JPG
Fyll sedan hålet med din fyllning och avsluta sedan med en god smakrik ost på toppen.

IMG_1326.JPG
Grilla burgarna i ca 45-60 min indirekt grillning.
IMG_1330.JPG
Snart klara
IMG_1333.JPG  IMG_1334.JPG
Så här ser de ut när de är klara att ätas. Ät och njut!

/Jens

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *