En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Bröllopsdags firandet

augusti 17th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Nötkött | Sås

Igår tjuvstartade vi ju vårt firande av vår bröllopsdag. Vi började med en förrätt som ni har sett här på sidan tidigare, grillade räkor med hemmagjord aioli. Jag skall be Caroline om receptet på marinaden som hon lägger räkorna i så skall jag lägga upp det på sidan.
20130817-061443.jpg

Till huvudrätt blev det en club steak med chimichurri och saltkokt färskpotatis och till detta en helgrillad majskolv. Köttet var riktigt fint och så klart inköpt på CityGross. Det är verkligen en fräsch och bra kött avdelning de har där för att inte tala om servicen hos personalen. Vi kallade på köttmästaren igår för de club stekarna som låg ute i disken såg ingen vidare ut, han gick in och styckade två nya fina bitar.

20130817-061450.jpg
Så här såg det ut när det var klart. Chimichurri är en Argentinsk sås/ röra. Vi tyckte inte det var jättegott men det kanske ni som läser tycker så här kommer receptet.

Chimichurri

2 vitlöksklyftor
1 dl färsk persilja
1 dl färsk oregano
1/2-1 röd chili
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker

Hacka vitlök, persilja, oregano och chili fint och blanda med olivolja, vinäger och socker.

Som tradition på våra bröllopsdagar så ger vi varandra någon present, jag fick ett nytt fisk / grill halster som verkar vara riktigt bra. Så klart från Weber.

20130817-061430.jpg

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *