En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Carolines semesterdrink

juni 19th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Drinkar | Familjen

Då har Caroline äntligen gått på semester, vilket känns underbart både för henne och mig. Jag tycker om att skämma bort min underbara fru på alla sätt och vis. Idag när hon kom hem från jobbet och fixat sina naglar,  hade jag som jag alltid brukar göra när vi firar semester gjort en fin och förhoppningsvis god drink. Den såg god ut och det missade inte hennes vänner på Facebook och här kommer receptet: (många har kommenterat Carolines fina naglar, det har jag inget recept på utan det får ni boka tid till själva)

Rabarberdrink

-helt klart sommarens bästa drink. Servera iskall till gästerna som väntar i solen.

4-6 glas

350g rabarber

2-2,5 dl strösocker beroende på hur syrlig rabarbern är

1 tsk vaniljsocker

2-3 dl kallt vatten /kolsyratvatten

1 msk grenadin

6 cl vaniljvodka

ev. citron/lime och strösocker till dekoration

ev. isbitar

Skala rabarbern och dela slanta ner den i centimetertjocka skivor. Koka rabarbern mjuk med socker, vaniljsocker och vatten det tar ca 5-10 minuter. Mixa rabarberna till en slät puré. Häll purén genom en sil så att du får bort de mesta ”rabarbertrådarna”. Ställ nu purén i kylskåp tills den är helt kall. Blanda purén med vaniljvodkan och grenadin, tycker du att den är lite tjock, späd med iskallt vatten. Jag föredrar när den är lite tunnare än en smootie i konsitensen. Häll upp i fina glas och servera.

–  Vill du ha sockerkant på glasen så dra en citron-/limeklyfta över kanterna och doppa sen kanterna på glaset i socker. Lättast är att hälla ut strösocker på ett litet fat. 

20130619-211237.jpg

/Skål önskar semesterfirarna!

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *