En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Dags att börja planera julens matlagning

december 18th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Dryck | Efterätt | Familjen

I år skall vi fira julen hemma hos oss. I helgen hade vi genrep och det gick ju bra som ni läst i tidigare inlägg.
Det jag skall göra till jul är att lägga in lite egen sill, testa att krydda snapsen själv, kanske baka någon typ av bröd, julgodis skall vi så klart göra och sedan får vi se om jag ger mig på att göra någon egen senap. Alla recept kommer ni såklart att få via hemsidan.

morberg-firar-jul
Mina idéer och inspiration till recepten kommer från Per Morberg och hans julkokbok och sedan från tv-programmet Pluras Jul med Måns som sänds kl 20.00 på TV3.

I förra veckan var jag på www.dryckesglas.se och fick en hel del spännande saker med mig hem som jag skall recensera. Jacob och Sebastian var med mig hos Ulf denna gången och de fick med sig en radiostyrd bil, denna har gått varm sedan vi kom hem därifrån. Tack för allt Uffe!

20131219-075504.jpg
Vi fick hem glas att servera exempelvis glassdrinkar i, dessa kan jag redan nu säga att vi kommer att använda jättemycket. Det är roligt att kunna lägga upp glassen eller efterätten på ett fint sätt.
Tänk till sommaren, lite vaniljglass med färska jordgubbar och lite chokladsås på toppen serverat i dessa glas.
Länk till glasen.

Idag går jag hem på min julledighet, jag skall vara ledig i 13 dagar och det känns hur skönt som helst. Ikväll skall vi till min mamma som fyller år.
Imorgon är det fredag och då skall det grillas hos Svendsens, jag kan redan nu avslöja att det kommer att grillas lamm.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *