En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

En pizzabagare han bor i Jämjö

augusti 2nd, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Drinkar | Pizza

Igår var det premiär för pizzastenen. Vi hade bjudit hem våra grannar Macke och Helen med deras barn. Visst har man varit skeptisk till detta innan, funkar det verkligen, varför skall man göra pizza på grillen när man antingen kan köpa färdig pizza eller göra egen hemma i ugnen? Många frågor och tankar kretsade i mitt huvud innan vi testat. Vi började med att skära upp alla ingredienser.
20130802-071000.jpg
Jag startade upp grillen och när termometern kommit upp till 200°c la vi på själva stenen i 10 minuter sedan på med pizzan på ett bakplåtspapper som läggs på själva plåten. Efter 15 minuter var pizzan klar.
20130802-071006.jpg 20130802-071012.jpg
Hur blev då resultatet? Det blev riktigt gott, spröd härlig botten. Jag citerar Caroline efter att vi ätit ”nu kommer vi aldrig att köpa, köpe pizza”. Det är ett bra betyg, jag känner precis likadant som henne. Om man jämför denna pizzan med en sådan man gör i ugnen hemma, är skillnaden väldigt stor. När vi gjort hemmalagad pizza har den blivit lite blöt i mitten, det blev verkligen inte denna, man kunde tro att den var bakad i en stenugn. Jag rekommendera verkligen denna pizzasten till er som inte har en sådan. Man kan inte enbart göra pizza med pizzastenen, man skall även kunna baka med den också, det kommer vi säkert att testa, håll utkik på sidan så du inte missar några recept.
Kvällen avslutades med en god kaffedrink.
20130802-071018.jpg
Kahlua Bulkhead

Ingredienser, 1 portion
4 cl Kahlua
6 cl Starkt kaffe
Vaniljglass
Vispad grädde

Tillagning
Häll Kahluan i ett glas. Tillsätt kaffet och blanda de båda dryckerna. Skeda i vaniljglass och toppa sedan med några skedar vispad grädde. Ovanpå kan man sikta lite kakao som garnering. Servera direkt och drick med sugrör.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *