Jag har hört från någon att man skall kunna marinera kycklingfilé med Fanta. I fredags gjorde jag ett test med det och jag blev mer än nöjd skall jag säga. Kycklingen blev väldigt mör och saftig. Jag gjorde en enkel marinad enligt följande:
Fanta Orange 2 dl
Olja 0,5 dl
Chiliflakes 2 msk
Kebabkrydda 3 msk
Kycklingen fick ligga i marinad ca 2 timmar och tack vare kolsyran i läsken gjorde den att kycklingen blev väldigt mör och god. Jag har inte varit så glad för att grilla kycklingfilé men nu efter att ha testat detta kommer jag att experimentera mer med detta.
Till förrätt denna fredagen bjöds det på Asiatisk räksallad med mango och koriander.
4 port:
300 gram oskalade räkor
2 st mango
2 st avokado
0,5 st rödlök
1 st lime
1 st röd chilifrukt
0,5 st kruka koriander, hackad
1 msk kallpressad rapsolja
salt
Tillagning:
1. Skär mango och avokado i bitar. Finhacka rödlöken. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål.
2. Pressa i lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja. Rör runt och smaka av med salt.
Till detta testade jag ytterliggare en öl från mikrobryggeriet ”Jädraöl”, denna hette King Kong och hade 6,5% alkohol volym. Det var en vädligt besk öl med mycket smak.
I helgen har vi varit på fotbollscup i Jämjö där Jacob spelade, de kom på 5:e plats av 10 lag. Jag var speaker på cupen och Caroline hon var allt i allo.
Igår var jag med och lämnade Angelica på ridningen och vår hästtokiga Alice var också med och hon fick rida lite också på ”sin häst Amina”.
Caroline hon städade ur hela uterummet igår på dagen, skönt att ha det gjort nu.
Jacob och Wille inviger uterummet.
Helgen avslutade med hemmagjorda hamburgare av egenmald högrevsfärs, gott tycker både ungarna och vi.
Leave a Reply