En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Färskpotatissallad

maj 20th, 2017 | Posted by Caroline Svendsen in Chili | Grönsaker | Nypotatis | Potatis | Tillbehör

Då var det dags för årets första färskpotatissallad! Det är ju såå gott med nypotatis och det är speciellt de första gångerna man skrubbar de små rackarna.

Salladen vi gjorde idag räcker till 4 personer.

800 g färskpotatis
1 röd chili
12 st färska gröna sparris
1 knippe Gräslök
2 st schalottenlökar
1 knippe rädisor
Färsk bladpersilja (Några kvistar)
Färsk basilika (halv kruka)
Färsk spenat  (20-30 blad)
5 körsbärstomater

Dressing:
4 msk god olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 klyftor vitlök (pressade)
Salt och peppar efter smak.

Gör så här:
1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten.
2.Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
3. När du hällt av den färdigkokta potatisen, dela dem i lagom bitar. Häll därefter över dressingen och låt potatisen svalna. Rör om någon gång då och då.
4. Hacka lök, chili och de färska örterna. Skär sparrisen i bitar, dela rädisor och tomater.
5. När potatisen svalnat blanda ihop den med rädisorna, sparrisen, chilin, löken och de färska kryddorna. Spara tomaterna till garnering.
6. Ta fram en skål eller fat och lägg spenatbladen i botten, lägg på potatissalladen och garnera därefter med tomathalvorna samt några fina basilikablad.
Smaklig spis!

                         

/Caroline

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *