En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Flintastek, det godaste på grillen?

augusti 29th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Fläskkött | Flintastek | Marinad

Vi är bortbjudna imorgon kväll som innebär att vi missar vår fredags grillning så vi körde ”lill lördags” grillning igår istället. Igår grillade vi min favorit på grillen, flintastek. Denn hade jag marinerat i vitlöks- och ingefärsmarinad enligt nedan recept.

Vitlöks- och ingefärsmarinad

3 st hackade vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
1 dl sweet chili sauce
1 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

Det blev väldigt gott och med lite en ris på glöden fick jag fram lite rökig smak också. Tyvärr glömde jag bort att ta ett foto på denna maträtten, det var ett tag sedan jag inte fotade när jag höll på med matlagning. Många tycker säkert att vi är konstiga i vår familj som grillar så pass mycket som vi gör. Vi hade en diskussion om detta hemma för någon dag sedan, men det är egentligen inte så stor skillnad på att stå vid grillen eller om man står inne vid spisen och laga maten. Vi grillar ju inte flintastek eller karré som legat i samma marinad dag ut och dag in, utan vi experimenterar en hel del med olika smaker.

På lördag är det dags för en av årets stora höjdpunkter i alla fall om man bor i Jämjö, det är nämligen dags för årets cykelfest. Mer om detta imorgondagens inlägg.

Ha en fortsatt bra torsdagskväll imorgon är det veckans bästa dag, Fredag!!!!

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *