I fredags var det som oftast hemma hos oss, grillning. Många andra familjer ha sin taco fredag, men eftersom Caroline och jag är trötta på det så har vi vår grill fredag istället. Denna fredag blev det Whiskey marinerad fläskfile med hemma gjord glaze.
Fläskfilén i whiskey marinad.
Min /vår grill plats. En Weber kol grill och en Landmann gasol grill.
Filén på gallret.
Dax att börja äta. Det var riktigt gott. Vi fick dagen innan en salsa av svärmor och svärfar, den var god.
Igår blev det även då grillning, denna gången benfri karrékotlett med whiskey sås.
Här kommer det första recpetet, fler kommer.
Whisky marinad, som Caroline har kommit på:
Whiskeymarinad
Ingredienser
½ dl farinsocker
½ dl whiskey
½ dl kinesisk soja
½ dl dijonsenap
½ dl finhackad salladslök
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman farinsocker, whiskey, soja, senap, salladslök, salt och svartpeppar i en skål.
Lägg marinaden och köttet i dubbla fryspåsar och marinera i några timmar i kylen. Skaka om då och då.
Marinaden passar bra till kotletter och nötkött.
Grilla sedan köttet på grill eller i ugnen.
Leave a Reply