En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Fredags känsla?

augusti 10th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Bakverk | Fläskfilé | Fläskkött

Igår var det fredag och den sista semesterdagen för denna gången. Vi grillade på lunchen hamburgare enligt mitt recept här. För att förbereda oss inför nästa vecka då vi skall börja jobba, gjorde vi enligt tidigare rutiner, barnen äter tacos på fredagar och Caroline och jag grillar på fredagar oavsett väder. Denna gången blev det grillspett med fläskfilé, paprika, lök och jalapeno. Hälften av fläskfilén var marinerad med Santa Marias original och den andra halvan var rubbad med en rub. Det vi kom fram till var att vi inte är några större fans av rub, det påminner mycket om färdigkryddat kött man kan köpa i affärerna och det skulle jag aldrig få för mig att köpa.
20130810-074437.jpg20130810-074443.jpg
Spetten klara att läggas på grillen. Vi har ett citronträd på vår altan och den levererar verkligen citroner nu.
Nu skall jag snart sätta in våra morgonbullar i ugnen som vi förberedda igår, kan varmt rekommenderas:

20130810-074431.jpg
Godmorgonbullar:

Receptet gäller för 8 st

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt
  • 2 msk Smör-&rapsolja
  • salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 st uppvispat ägg
  • 1 dl sesamfrön

    Gör så här:

    Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim.

    Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *