En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Grilla stek går det?

augusti 27th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Familjen | Fläskkött | fotboll

JA, det går! I söndags efter att jag hade varit med Sebbe och spelat fotboll på Sturkö och resten av familjen var på Hästens dag grillade vi en stek på grillen.

20130827-084240.jpg 20130827-084248.jpg
Alice fick rida på en häst och var så nöjd och Sebbe fick sitt genombrott i fotbollen när hans Jämjö spelade 3 matcher och vann alla 3 och pricken över i:et var att han lyckades pilla in 3 mål också. Jag vet att man inte räknar mål och poäng men det går inte att undvika det för barnen har verkligen stenkoll på det.

Nu till grillningen igen. Vi grillade en stek i söndag med hjälp av vårt roterande grillspett. Det blir väldigt gott och saftigt när man grillar en stek, värt att prova för er. Jag har nu börjat att experimenter med att lägga i lite enris i grillen medans jag grillar och det gör att det blir lite mer rökig smka på köttet. Jag skall framöver testa med olika frukträds pinnar / flis också.

20130827-084257.jpg 20130827-084305.jpg
Här rullar köttet med der roterande grillspettet. Maten färdig, till det serverades pommes (väldigt ovanligt i vår familj), champinjoner som är stekta med lite cognac och ett kryddsmör som jag gjorde. När det gäller kryddsmör finns det oändliga möjligheter att göra olika smaker på detta. I det jag gjorde hade jag i pressad vitlök, sambal oelek, färsk oregano och basilika.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *