Förra söndagen hade jag inte en aning om vad vi skulle äta till middag, jag tar med mig Alice ner till affären för att se vad de har för roligt /spännande kött. Det som jag fastnade för när vi kom dit var en bit kalvstek. Kalvstek har jag aldrig testat att grilla. Medans jag stod där i affären googlade jag runt och hittade intressant recept på kalvstek.
Ingredienser:
Urbenad kalvstek
1,5 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
0,5 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
2 msk rumstempererat smör
Gör enligt följande:
Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör.
Massera in blandningen noga runt kalvsteken, bind upp köttet med stekgarn och låt gärna vila i cirka 1 timme i kylskåp.
Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken.
Grilla först kalven direkt ovanför glöden så att den får fin färg runt om.
Skjut därefter över steken till sidan av glöden så att den grillas över indirekt värme.
Lägg på ett lock på grillen och låt köttet grilla tills det har en innertemperatur på cirka 60°. Låt köttet vila i cirka 10 minuter.
Leave a Reply