En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Grillad rådjursytterfile

februari 5th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Rådjur | Vilt

20140204-155425.jpg

I torsdags kollade vi först igenom frysen om vi hade något hemma som vi kunde grilla, det är konstigt men hos oss är det nästan alltid fullt i frysen men ändå åker man och handlar. Vi har fått en hel del kött från rådjur som Carolines pappa har skjutit. Vi tog fram en rådjurssadel som Caroline först benade ur så hon endast fick fram ytterfilén. Vi serverade potatisgratäng till maten denna fredagskväll….

Dessa marinerades enligt följande:

1/3 dl ketchup
1/2 dl soja
1/3 dl sweet chilisås
2 st pressade vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja

Ta upp filérna och om man vill kan man linda bacon runt.

20140204-155433.jpg
Redo för grillen……

När jag grillade dessa  körde jag dem runt en stund på direkt värme, för att sedan flytta undan dem. Jag hade mellan 150-200 grader i grillen och när temperaturen kommit upp på 60 grader tog jag av köttet och lät det vila i folie ett par minuter innan servering.

Ja snart är det fredag igen, men denna helgen blir det ingen grillning på fredag då Jacob skall på kalas och det blir så rörigt då med lämning och hämtning. Jag har ju som löfte under 2014 att grilla minst en gång i veckan. Imorgon skall vi ha hamburgare av högrev som vi skall mala till färs. Om allt funkar så blir det att grilla dem. Lördag blir det i alla fall grillning då vi skall ha min radio kollega och hans familj på besök.
Snart skall min julklapp jag fått av Caroline komma med posten, jag håller tummarna för att den kommer i nästa vecka….håll utkik på sidan för att se vad jag nu väntar på.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *