I söndags grillade jag för första gången regnbågslax. Pratade med min vapendragare från Grill SM, Fredrik och han hade testat det för ett par dagar sedan och det blev jättegott. Han hade fått lite idéer av min svärmor till receptet.
Vi tog fram folie, sprutade på lite flytande margarin och sedan laxen på det. Kryddade med salt, peppar, lite peppar lime krydda , lite chili explosion.
Dessa kryddor är verkligen bra att ha när man grillar och till annan mat också så klart. Värt att köpa.
Efter kryddningen, la vi på lite vitlök som vi hade hackat, skivad rödlök, färska örter (persilja, dill och timjan) för att sedan avsluta med lite smör klickar.
Klart att lägga på grillen nu. Det går väldigt fort att laga detta, tog ca 20 min på grillen.
Till detta serverade pressad potatis med Carolines lax sås.
Recept, 4 portioner:
2 dl creme fraiche
1/2 grönsaksbuljongstärning
1-2 dl matlagningsgrädde
Låt detta koka ihop en liten stund tillsätt lite kinesisk soya för att få lite färg på såsen. Klart att servera.
Dags att äta, regbågslax med pressad potatis, Carolines lax sås och kokt sparris och morötter.
Det blev en bra avslutning på denna helgen, både när det gäller maten och sedan vann ju Sverige VM finalen mot Schweiz med 5-1 och det hade jag spelat på matchen.
Leave a Reply