I fredags var jag beredskapsledig och för er som följer bloggen vet att då brukar jag göra något nytt. Så gjorde jag även denna gången. Jag påbörjade detta grillprojekt redan i tisdags kväll då jag la en rostbiff i brine. Brine vad är det för något tänker kanske några av er, jo det är en saltlag som man lägger köttet i, man rimmar det för att det skall bli mörare och få mer smak.
Rödvinsbrine:
3,4 liter vatten
0,5 liter rödvin
1dl rödvinsvinäger
1 knippe färsk timjan
120 gram salt
Blanda allt i en skål så att saltet löser sig. Lägg ner köttet i brinen och låt det ligga där minst 2 dygn.
När det är dags att grilla den, ta upp den och krydda med en blandning utav svart peppar och grönpeppar.
Kör den indirekt mellan 90-100 grader i grillen.
Ta av den vid en 65-68 grader, låt vila 15 min i folie innan du skär upp den.
Detta recept fick jag av Anders Lejonbjörn.
Tillbehören till rosbiffen var bakad potatis som jag la direkt på kolbädden i ca 1 tim samt shiitake svamp som fylldes med riven parmesan, pecorino och en vanlig herrgårdsost, på toppen la vi några egeninlagda chili.
/Jens
Leave a Reply