En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Grillad seabream första gången men inte den sista

juni 27th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Dryck | Fisk | Öl

20140626-095752-35872970.jpg
Igår grillade jag för första gången seabream, en fisk som lever i östra delen av Atlanten, runt de brittiska öarna och in i Medelhavet. Det hela började inte så roligt, jag tog för givet att när jag köpte fisken att den skulle vara rensad och fjällad. Men där fick jag lära mig en sak att det var den inte, men min duktiga fru tog tag i detta och rensade dem och fjällade dem.

20140626-102351-37431161.jpg

Jag grillade 2 st fiskar, de förbereddes enligt följande

Fisk nr 1  (den längst upp på bilden):
Rensa och fjälla fisken.
Ta 0,5 dl olivolja och pressa 3 st vitlöksklyftor i den och tillsätt en nya flingsalt, rör om.
Skär snitt i fisken.
Bred ut vitlöksoljan över fisken på båda sidorna och försök att trycka in oljan i skårorna i fisken.
Skär 2 skivor citron och lägg in det som är över av oljan i fisken tillsammans med citronskivorna.

Fisk 2:
Rensa och fjälla fisken.
Hacka en chilifrukt men ta bort kärnorna innan.
Riv skalet av en citron
Jag tog sedan lite frysta örter som vi hade
Blanda detta med en nypa flingsalt.
Skär snitt i fisken.
Bred ut röran över fisken på båda sidorna och försök att få ner i skårorna.
Salta runt om, den överblivna röran häller du i fisken och sedan 2 st citronskivor.

20140626-102350-37430647.jpg
Preppade för grillen.

Till denna fisken rekommendera jag att man använder halster, då den kommer att bli svår att hantera annars när man vänder den.
Grilla dem på direkt värme ett par minuter på varje sida.

Klart!

20140626-095753-35873307.jpg
Jag passade på att testa en ny öl som jag inte provat tidigare en från Brygghus 19 i Karlshamn. Denna hette Brygghus 19 Passion, en Ale som jag tycker är väldigt fruktig och lättdrucken trots att den var på 6,6%. Jag är inte något jättefan av att dricka Ale eller Ipa men jag försöker att lära mig och det går bättre och bättre. Denna finns i Systembolagets beställningssortiment: http://www.systembolaget.se/88952

Imorgon eller i övermorgon kommer jag att lansera en nyhet på hemsidan, så håll utkik!

/Jens

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *