Vi har provat att grilla Vitkål, ja man kan faktiskt göra det, riktigt fräscht och gott som tillbehör!
Jag har gjort en blandning på följande (4 klyftor vitkål):
1/2 -1dl Olivilja beroende på hur mkt vitkål man har.
1/2 citron
Lite färska kryddor, Basilika och Oregano, hacka dem fint.
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
Dela vitkålen i ”klyftor” själva mittendelen håller ihop klyftorna.
Blanda ihop alla ingredienser till oljeblandningen och pensla därefter vitkålen på alla sidorna.
När jag kommit hit så lämnar jag med varm hand över vitkålen till min grilltokiga man!
Grilla vitkålen indirekt i ca:10 min, den ska få lite färg runt om. Sen är det bara att äta!
Dessa ingredienserna tycker vi om och gillar du något annat testa det istället, svårt att misslyckas tror jag.
/Caroline
Leave a Reply