En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Del 2: Tillbehör

Idag är det en av de dagar där det grillas som mest i vårt avlånga land. Efter att man gjort sitt val av grill som jag skrev om i del 1 i grillskolan så är det dags att gå igenom vilka olika tillbehör man kan behöva ha till sin grillning. Det är min uppfattning och tycke som jag valt ut de följande tillbehören som är viktiga vid grillning för mig. Eftersom jag använder min kolgrill mest så är de flesta tillbehören anpassade till den.

För att starta en kolgrill använder jag en elektrisk grilltändare istället för tändsvätska, detta för att slippa eventuell smak som tändvätskan kan ge.

elektrisk-grilltandare

 

När man har tänt grillen behöver man rengöra gallret med en grillborste om man inte nu är noggrann med att rengöra det efter varje grillning. Jag rekommenderar en  grillborste med en liten längre arm för att det blir så varmt annars.

0077924018947_1_24289

 

För att vända på det man grillar rekommenderar jag detta setet som är lite längre, detta för att det kan bli så varmt annars. Stekspaden som är med på denna bilden är väldigt bra att använda till att vända hamburgare med.

images

En bra termometer är också bra att ha när man grillar lite större saker, typ kyckling eller liknande. Vilken temperatur kötten skall ha som man grillar, kommer i ett senare avsnitt i grillskolan.

71000079_1

 

När man skall woka grönsaker på grillen är en grönsakskorg, väldigt bra och behändigt att använda.

32902_Weber_Style_Stainless_Steel_Vegetable_Basket.preview

 

När man glazar på köttet undergrillningen är denna väldigt bra, rekommenderar starkt denna för er som inte har en sådan.

32914b

 

Om det är varmt och man skall ta i t.e.x varma grillspett som är på gallret är dessa grillvantarna ett måste.

grillvante

 

Ett litet extra tillbehör för Weber grillarna är denna, ett roterande grillspett. Det är inget man använder dagligen men om man skall grilla en hel kyckling och inte vill göra en beer can chicken är denna väldigt bra att använda, funkar även bra till att grilla stekar med denna.

82be2444-5d09-4bb9-8402-998df9b79a89_thumb

 

Jag har säkert glömt en del saker, men detta är min bas av saker jag använder när jag grillar. Nu bär det snart av mot Barcelona med hela familjen. Ha en trevlig midsommar alla, så skriver vi mer under resans gång förhoppningsvis.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *