En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Gyros på grillen.

mars 11th, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Fläskkött

I fredags var jag beredskapsledig igen och ni som följer min blogg vet att då brukar jag testa eller göra något nytt experiment vid grillen så blev det även denna gången. Jag har läst en hel del om att man kan göra gyros med hjälp av sin grill och rotisseriet. Rotisseriet är ett roterande grillspett som drivs av en lite motor på utsidan av grillen.

IMG_1186.JPG

Tyvärr glömde jag att fota maten innan vi skulle äta den, ni får hålla tillgod med en gyrossallad som vi gjorde dagen efter.

Förberedelserna för gyrosen började tidigt på fredag morgon och då jag gjorde enligt följande:

Jag skar upp en fläskkarré utan ben i tunna skivor.
Marinerade skivorna i en påse enligt följande marinad.

2 dl matolja
0.5 dl soja
2 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk cayennepeppar
2 tsk chiliflakes
1 msk spiskummin
2 msk oregano
1 tsk salt
1 msk granulerad lök
1 msk vitlökspulver
1 tsk koriander

Blanda ingredienserna väl och häll sedan över köttet i påsen se till att det blandas och lägg det sedan i kylen tills det är dags att trä upp det på grillspettet.

IMG_1183.JPG

Trä på köttet på spettet och grilla till innetemperaturen når 75-80 grader. Eftersom jag inte har en kebabkniv ännu så använde jag en brödkniv efter ett tips på nätet och det funkade utmärkt.
Jag missade att ta en bild innan vi skulle äta, vi åt det med pitabröd, pommes, sallad, gurka, tomat lök och sedan egen kebabsås enligt detta receptet. http://svendsens.se/hemmagjord-kebab/

Öl och grillning hänger ihop tycker nog de flesta inklusive mig själv. Jag tänkte framöver att jag skall skapa en sida /meny på sidan där man kan följa mig och de öl som testas. Mer info kommer framöver.

IMG_1185.JPG

Nu när våren är på gång och ni vanliga ”grillare” kommer igång att börja grilla skall jag  bättra mig och publicera fler grilltips så att ni får lite mer inspiration.

/Jens

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *