Vilket underbart väder det har varit i helgen, kan tänka mig att många gjort som mig: grillat, fixat och donat på sin tomt.
I lördags hade vi våra grannar Macke & Helen på besök med deras barn, då grillades det lite olika delar på vildsvin. Jag tog tyvärr inte några bilder på detta.
Igår var jag ute och städade av trädäcken. Söndagens middag blev helgrillad lammstek med rödbetsrösti.
Efter att ha kört av däcken med en tralltvätt, unnade jag mig en kall öl. Den här blev det en öl från Helsingborgs bryggeri och den var riktigt god, påminner en hel del om Carlsberg Hof och rekommenderas verkligen till er om ni inte testat den. Finns på beställningssortimentet på bolaget.
Lammsteken snurrar fint på rotisseriet.
Det tog ca 1 tim att grilla lammet och det blev riktigt gott och saftigt. Det gäller att inte tillaga det för länge då blir det torrt och smakar kofta.
Uppskuret och klart att ätas.
Marinad till lammstek:
1/2 dl olivolja
5 vitlöksklyftor hackade
1/2 dl persilja hackad
1/2 dl färsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Putsa eventuellt köttet. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. Låt ligga i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
Torka av köttet och trä på det på rotisseriet, grilla över indirekt glöd.
Grilla tills innetemperaturen är 60 grader.
Låt köttet vila ca 20 min innan det skärs upp.
Salta köttet innan servering.
Leave a Reply