En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Helgrillad lammstek

mars 31st, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Lamm | Öl

Vilket underbart väder det har varit i helgen, kan tänka mig att många gjort som mig: grillat, fixat och donat på sin tomt.

I lördags hade vi våra grannar Macke & Helen på besök med deras barn, då grillades det lite olika delar på vildsvin. Jag tog tyvärr inte några bilder på detta.

Igår var jag ute och städade av trädäcken.  Söndagens middag blev helgrillad lammstek med rödbetsrösti.
20140331-083452.jpg
Efter att ha kört av däcken med en tralltvätt, unnade jag mig en kall öl.  Den här blev det en öl från Helsingborgs bryggeri och den var riktigt god, påminner en hel del om Carlsberg Hof och rekommenderas verkligen till er om ni inte testat den. Finns på beställningssortimentet på bolaget.

20140331-083442.jpg
Lammsteken snurrar fint på rotisseriet.
Det tog ca 1 tim att grilla lammet och det blev riktigt gott och saftigt. Det gäller att inte tillaga det för länge då blir det torrt och smakar kofta.
20140331-083515.jpg
Uppskuret och klart att ätas.

Marinad till lammstek:

1/2 dl olivolja
5 vitlöksklyftor hackade
1/2 dl persilja hackad
1/2 dl färsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Putsa eventuellt köttet. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. Låt ligga i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
Torka av köttet och trä på det på rotisseriet, grilla över indirekt glöd.

Grilla tills innetemperaturen är 60 grader.
Låt köttet vila ca 20 min innan det skärs upp.
Salta köttet innan servering.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *