En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Hemma igen

juli 2nd, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Drinkar | Fläskkött

Då har vi kommit hem igen efter en mycket bra och trevlig resa till Barcelona. Igår var vi hemma och grejade och fixade lite i trädgården. Efter att ha pratat med vår kaninvakt under resan så hade de varit iväg och träffat några kompisar och ätit goda revben som var kokta och sedan grillade. Jag har varit emot denna typen av matlagning, jag vill helst grilla från början, men jag beslöt mig för att testa att laga spare ribs på detta sättet.

Ingredienser grundrecept:

1,5-2 kg spare ribs
2 gula lökar
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 msk salt

Detta är grundreceptet, men jag valde att smula i en köttbuljongtärning och sedan en halv buljongtärning med smak av persilja och vitlök samt en solo vitlök.

Dela spare ribsen på hälften så de får plats i en stor gryta. Dela lökarna i mindre delar och lägg ner tillsammans med svartpepparkornen, lagerbladen, saltet och det övriga du vill ha i. Häll på vatten så det täcker köttet och låt det koka upp, låt det sedan koka långsamt i ca 1,5 h. Ta upp dem och låt dem svalna. När man sedan skall grilla dem så använd endast glaze ingen grillolja. Jag valde igår min annanasglaze.

20130702-074249.jpg

Ribsen blev väldigt goda och möra, köttet lossnade lätt från benen. Jag kommer säkerligen att testa detta receptet fler gånger men med lite andra ingredienser i vattnet där ribsen kokar.

20130702-074305.jpg

Kvällen avslutades i uterummet med varsin drink och lite god korv vi köpte i Barcelona. Vi kollade på grillmästarna del 1, och passaden nog grillade de ribs i det programmet och då lärde man sig en del nya saker. Vilket bra program det är för mig och Caroline som är intresserade av att laga mat vid grillen. Fick för övrig en förfrågan av min granne som skall ha 45 år fest på lördag om jag ville hjälpa till att grilla åt honom. Vad glad jag blev även om det blir lite nervöst.

Strawberry mule:

4 cl vodka
1,5 cl strawberry mixer (Saturnus)
1 cl lime mixer
Ginger Ale
Bygg drinken över is i ett  higballglas.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *