I söndags blev det först en god entrecoté med råstekt potatis samt whiskeysås till middag. Receptet på såsen finns på sidan.
Caroline fick i förra veckan ett recept på hemmagjord glögg. Denna blandade vi ihop på söndags eftermiddagen. Jag kan inte lova att den är god, men det är värt ett försök tycker vi efter att många vi pratat med har tyckt den är jättegod.
Här ligger allt i spannen, gör enligt följande:
Dunderglögg, ingredienser:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
Ett par bitar pomeransskal
1 kanelstång
500 g russin
2,5 kg strö socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i eller ett löst liggande lock över – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex veckor.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen, värm och njut.
Tips! Tappa om den två gånger (typ 10 dagars mellanrum) om du vill att den skall bli klar och fin.
Vi åter kommer så klart hur vi tyckte om denna, spännande är det i alla fall och det luktar redan jul om man luktar på den…..
Igår var det storm hemma, jag handlade på vägen hem från jobbet och de hade billig oxfilé på CityGross igår och jag köpte en fin bit som vi sedan skivade upp och frös in. Vi sparade två små bitar uppe som Caroline sedan gjorde en jättegod oxfilé toast på.
Leave a Reply