BBQ och chili hör ihop på många sätt. Förra året testade jag på att odla chili för första gången, det blev en hel del frukt på dem. Inför denna säsongens odling utökade jag med en del nya sorter och nu på sista tiden har det givit en hel del frukt. Vad skall man få göra med sina chili frukter? Förra året rökte jag en del samt torkade en del. Denna gången har jag testat att göra en egen sweetchilisås.
Jag tog 4-5 chilisar i olika styrkor 1 vitlöksklyfta 2 dl rårörssocker 2 tsk salt
Jag skar bort stjälkarna och skar chili o vitlök i små bitar körde ihop allt med socker o salt med hjälp av en stavmixer eller en vanlig mixer. Kör tills bitarna är lagom små.
Ner i en kastrull värm upp och häll i 5 dl vatten som du har blandat i 3 msk maizena i och typ 1 msk risvinäger låt småkoka 10 min klart
Jag hade även i en skvätt Atamon jag ska kolla om den håller bättre då
Leave a Reply