En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Het torskrygg i ugn

januari 30th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Fisk | Torsk

Vi har haft en fin bit torskrygg i frysen nu ett tag och i tisdags tog vi fram den och Caroline gjorde detta goda receptet.

20140129-103816.jpg

4 st torskfileer eller torskrygg
1 pkt bacon
6 soltorkade tomater
1 näve färsk spenat
1 scharlottenlök

Dela baconen i fyra bitar och stek i stekpanna. Finhacka lök. soltorkade tomater och hacka i spenat. Lägg i blandningen i stekpannan på slutet och stek med baconen.

3 msk smält smör  blandas med:
2 tsk sambal oelek
3 krossade vitlöksklyftor
Salt, peppar

Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå. Fisken kryddas med:

– ca 1 msk persillade
– timjan efter smak
– salt och peppar

Ovanpå lägger ni nu baconröran.

In i ugnen på 200 grader i ca 15- 20 minuter (innetemperatur 56 grader), glöm inte ösa fisken med smörblandningen, vi öste den 3-4 gånger.

Serveras tex med en färgrik sallad med rödkål, macheblandning eller pressad potatis.

20140129-103809.jpg
Dags att sätta in torsken i ugnen.

Skönt med fredag imorgon och då skall vi förhoppningsvis testa en ny förrätt och sedan skall vi grilla!

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *