Vi har haft en fin bit torskrygg i frysen nu ett tag och i tisdags tog vi fram den och Caroline gjorde detta goda receptet.
4 st torskfileer eller torskrygg
1 pkt bacon
6 soltorkade tomater
1 näve färsk spenat
1 scharlottenlök
Dela baconen i fyra bitar och stek i stekpanna. Finhacka lök. soltorkade tomater och hacka i spenat. Lägg i blandningen i stekpannan på slutet och stek med baconen.
3 msk smält smör blandas med:
2 tsk sambal oelek
3 krossade vitlöksklyftor
Salt, peppar
Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå. Fisken kryddas med:
– ca 1 msk persillade
– timjan efter smak
– salt och peppar
Ovanpå lägger ni nu baconröran.
In i ugnen på 200 grader i ca 15- 20 minuter (innetemperatur 56 grader), glöm inte ösa fisken med smörblandningen, vi öste den 3-4 gånger.
Serveras tex med en färgrik sallad med rödkål, macheblandning eller pressad potatis.
Dags att sätta in torsken i ugnen.
Skönt med fredag imorgon och då skall vi förhoppningsvis testa en ny förrätt och sedan skall vi grilla!
Leave a Reply