En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Alexander Blomqvist

mars 24th, 2018 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Veckorna snurrar på, men våren väntar på sig. Idag är det dags för en ny intervju och i huvudrollen är det Alexander Blomqvist.

Vem är då Alexander?

 29 år Gammal bor i en by i Dalarna som heter Mockfjärd med Fru Blomqvist och sonen Alfred som fyller 2 år i Mars.

 Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq? 

Har även haft ett skadligt gäddfiskeberoende som svalnat en hel del för att lämna plats och tid åt det ständigt växande intresset i Bbq.

 Hur uppkom ditt grillintresse?

 Har väl alltid funnits där tillsammans med matlagningsintresset men för ett par år sedan köpte ja min första tunnplåts offset smoker och hittade in på Bbqlovers , då var det klart så att säga haha.

Nu står det 2 kamados  en 57a och en 47a på framsidan  å några till i förrådet.

 Vilket är ditt bästa grillminne?

Måste nog helt klart min första  grillträff när ja slängde mig i bilen å drog ner till Hallstahammar på Hallsta i rök.

Ja va säger man om Hallsta i rök? 

Lärde känna en hel hop med magiska underbara folk som jag fortfarande pratar med och ibland träffar.

Men ni vet va man säger?! 

What happens in Hallsta stays in Hallsta haha 

 Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Oj jag har nog inga planer förutom att grilla å  bara ta det som det kommer.

 Är du med i något BBQ lag?

 Nej tyvärr det har kommit erbjudanden men som småbarnsfar har jag svårt att se mig satsa 110% på att tävla så det får nog bli i framtiden då jag vägrar gå in halvhjärtat 🙂

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Mest hos vänner och instagram.

För snart ett år sedan  startade jag , Henrik greken ilves , Stefan  Aron Aronsson och Mathias bb_guz Gustavsson , ett kamadoforum på facebook som heter Kamadobroos där finner jag massor av inspiration också. En liten grupp om ca 500 medlemmar som är otroligt dedikerade på just kamado bbq/grill.

 Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?

Nej tyvärr jag söger varje år att jag ska ner men det kommer nått i vägen hela  tiden får se hur det blir 2018.

Verkar vara  ett ytterst  trevligt event.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag strävar ständigt efter att bli bättre.

Letar ständigt brister och  saker som kan förbättras i mitt grillande och bbq.

 Hur ofta grillar du? 

Så mycket det bara går men lite mindre nu på vintern man blir ju less på att skotta snö å frysa haha men nog blir det ett snitt på 4ggr i veckan iaf på vintern . Blir ofta både lunch och middag på helgerna.

 Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Självklart! Även om det inte är optimalt så att säga.

 Vad lägger du helst på grillen?

Det  lär nog vara en ruskigt fin entrecoté med enbart salt å en klick vilosmör det är fan kärlek.

Men att kliva upp på morgonen å känna doften av karré  som börjar närma sig 80° grader och renderingen av fettet börjar göra sig till känna i röken efter en natt på kamadon är snudd på oslagbart.

 Hur många grillar har du hemma?

2 kamados å ett helt gäng med plåtisar det är väl mest kamadosarna som får jobba dock,tror inte jag tänt upp en plåtis sen keramiken flyttade in det känns bara meningslöst hahahaha

 Hur lycka man med flintastek på grillen?

Sätt ytan sen avsluta lownslow till önskad måltemp.

 Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

 Tuff fråga det är väl samhället i sig som skapat den trenden men ruskigt kul att det blir fler och fler som finner detta intresse.

Se bara på queens of bbq! Dom är ju grymma som fan !

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Måste ju säga Mathias bb_guz Gustavsson  min mentor och nära vän från Hallsta! Ja ni vet vem det är haha

 Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?

Svårt å säga men jag hoppas det inte blir dom där pelletsbrännarna iaf (dont kill me)

Vad är det äckligaste du har grillat?

Det måste nog vara grodlår fast dom är jäkligt goda men det är mer tanken som räknas där haha

Det är mkt fokus på pellets grillar och keramiska grillar, vad föredrar du och varför?

Här är jag lite färgad då jag bara kör keramik men jag är övertygad om att dom ger otroligt bra resultat å röker grymt men för mig tar det bort ”hantverket” redan med kamado förlorar man mkt av det aktiva grillandet. Så jag lär säga keramik sen när man blir gammal gubbe å har tid så blir det en fet offsetsmoker i trädgårn.

Vilket kol /briketter föredrar du?

Har provat mig igenom en hel del olika sorter å det jag föredrar just nu är Big K från grillhouse.
Vid lowNslow kör jag gärna big k sen fyller ut hålrummen med BGE för att få stabilare temp å mer smak , Även CUBA kolet är fantastiskt bra.

Hur tänder du din grill?

Looflighter så klart ? (kopia som vägrar dö så ja får köpa mig en riktig men är öppen för förslag hint hint Mr.Looft ?)

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Förätt entrecoté  med smör

Varmrätt en rejäl dos med ribs och pulled pork 

Efterätt kanske en grillad rulltårta med en skvätt grädde.

 Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Nope

 Vad är det konstigaste du har grillat?

Spetskål det smakade inte ens kött

 Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Aldrig testa men du får gärna bjuda in mig då jag vill. Har faktiskt önskat mig en korvmakarkurs hos Franzéns charkuterier i 30års present .

 Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Oj det är inte så svårt bara att grilla  de å va öppen för nya metoder. Allt är inte svart eller vitt.

 Vad är en ”rubbad kyckling”?

Redo för grillen så klart.

 Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?

Kamadoblomqvist

 Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

Smör och potatis 

  Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol seriöst ? Kol så klart

 Öl/ vin

 Sommar /vintergrillning året runt 

 Per Morberg /Andreas Mathiasson beror på vad vi ska göra ? Manligt mys med Morberg  och grill med Andreas 

 Weber /Landmann kamado joe

 Kött /Fisk

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *