Vi fortsätter succé intervjuerna med ännu en deltagare från årets grillmästarna. Denna gången är det Anders ”Kotletten” Litzell som blivit grillad. Vem är då Anders?
Anders Litzell heter jag, bor och är uppvuxen i Gävle! Är snart 36 år och bor i hus med min fru och dotter! Ni kan hitta mig under namnet kotletten på fb/ instagram under vår sida @kotlettenokastrullen!
Du var med i årets grillmästarna, hur gick det för dig?
Med tanke påtävlingarna så gick det bra för mig, slutade som 3:a i årets tävling!
Vad gjorde att du valde att anmäla dig till tävlingen?
Jag sökte redan förra året men kom inte hela vägen då! Men i år gjorde jag bättre ifrån mig!
Vilket var det svåraste momentet /tävlingen tycker du?
Jag tyckte att vegetariskt indiskt var svårast för mig då jag inte kände mig hemma på det… men levererade ändå något som jag kunde vara stolt över och kändes som ”jag”.
Om det är någon som läser detta och funderar på att söka till tävlingen, vad skall man träna på och hur skall man förbereda sig?
Grilla mycket och allt! Finns inget som är för konstigt att grilla! Allt går att grilla tycker jag!
Vad tror du ditt deltagande i tävlingen kommer att betyda för dig?
Det har redan och kommer betyda mycket för mig! Nu får jag grilla mer än förut och har haft möjligheten att få träffat så många sköna människor! Älskar att prata grill med folk!
Har du kontakt med någon /några från årets program?
Vi håller kontakt allihop men har haft mest kontakt med årets grillmästare Jessica! (Med familj )
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Kommer försöka grilla så mycket som möjligt, bäde hemma och hos andra! Har även planer på att ställa upp i lite tävlingar nästa år!
Du har ju ett rätt så roligt smeknamn, ”Kotletten” hur och vem kom på det utsökta namnet?
Min polare Danne (kastrullen ) och jag har under en tid skickat matbilder till varandra och kom på att starta en instagram sida, och efter lite god mat och dryck samt inspiration från bananer i pyjamas så kom vi fram till dessa namn! Jag fick mitt namn för jag älskar grilla gris samt är lite för kort ( enligt vågen) och danne har haft en bakgrund inom restaurang! Kotletten & kastrullen är /var ett klockrent namn för oss!
Hur uppkom ditt grillintresse?
Är nästan uppväxt i en husbil då vi tävlade i motocross och då grillades det mycket! Och så tycker jag det är den ultimata formen av matlagning!
Vad gör dig till en duktig grillare?
Jag vågar grilla allt och förstår grillen ganska bra! Men blir bättre och bättre för varje gång! Mina sämsta grillningar har varit mina bästa! (Läromässigt)
Hur ofta grillar du?
Så ofta jag kan! Men iaf 2-4 ggr i veckan året runt!
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Hyfsat men kommer lära mig det bättre… gillar utmaningar!
Har bestämt att göra den ultimata flintasteken på engångsgrill!
Vad lägger du helst på grillen?
Kamben! Det var det som fick mig beroende av grilla!
Hur många grillar har du hemma?
4 kol, 1 gasol och min dotter har en liten kolgrill också!
I våras hade jag en 10 år gammal Weber 57:a och en gasol! Så under min ”lärotid” har jag inte haft så mycket grillgrejer! Bättre grillar och tillbehör underlättar grillningen men är inget måste!
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Gillar om du grillar yta och sedan lägger i folie och gör nästan pulled pork av den!
Lite rök i början med!
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Alla! Men fastnat lite extra för Aron Franklin då han inte har för komplicerade ”recept” och lyfter fram råvarorna på ett vackert sätt! Men tar in inspiration av alla jag ser! Från grannen till mästerkockar!
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Just nu är jag torsk på:
Rökt musselsoppa med grillat vitlöksbröd
Inbakad ”pulled pork kebab” grillad såklart!
Grillad smulpaj med mackmyrawhiskeygrädde till!
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Dålig på det, men älskar att som tillbehör!
Men grillad lättrökt blomkål är sjukt gott!
Vad är det konstigaste du har grillat?
I dina eller mina öron?
Men surströmming platsar nog in där! (Jättegott som smaksättare)
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
När jag gör korv så gör jag olika recept… gör det du är sugen på och utgå från ett ”riktigt” recept!
Fick inspiration av en asiatisk restaurang i Gävle och gjorde ankkorv till uttagningen av grillmästarna!
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Grilla, grilla och grilla! Väga misslyckas och kom ihåg det som bler så bra!
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En rubbad kyckling är oftast en god kyckling!
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin Ja, tackarrrrr!
Sommar /vintergrillning #åretrunt
Per Morberg /Andreas Matthiasson Har bara träffat Andreas, så säger han! Jävligt trevlig!
Leave a Reply