En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Björn Andersson

maj 20th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Vilket härligt väder vi har, vad passar bättre att sätta sig ute med en god kopp kaffe och läsa den senaste intervjun. Denna gången är det Björn Andersson som svara på min frågor, vem är då Björn?

Björn Andersson nyss fyllda 40. Fru och 2 barn. Dotter Tyra 6år son Valter 3år. Bor i Jönköping och jobbar som elmontör på det lokala elnätsbolaget.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Har nog alltid varit intresserad av grillning men började inte grilla på allvar förens vi skaffade huset och vi fick en Weber 57:a i inflyttningspresent. Sen dess har det bara eskalerat.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Jag fick åka ner till Holland på Kamado Joes Block Party under valborgs helgen. Där fick jag vara med och preppa och grilla med Chef Eric Gerhard och Roel ”pitmaster x” Wester. Lärde mig massor av dem.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Jag hoppas att jag ska få följa med på flera av Kamado Joes Block Party.

Är du med i något BBQ lag?

Tyvärr inget än.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

I allt från sociala medier till den rutiga kokboken.

Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?

Jag var där. Fantastiskt event, kommer att åka i år igen. Familjen älskar det.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Grillar ofta, vågar testa nya saker och smaker. Jag är inte rädd för att misslyckas. Oftast går det att äta ändå.

Hur ofta grillar du?

4-6 dagar i veckan året runt.

Jag brukar avsluta ”grillåret” på nyårsafton med oxfilé och inviga det nya ”grillåret” med nyårsdagspizzan på grillen.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Väldigt sällan och då bara körv.

Vad lägger du helst på grillen?

Roligast är nog att grilla/röka kamben. Men godast är någon trevlig bit nöt.

Hur många grillar har du hemma?

5st grillar

3 Kamado Joes

1 hemmabyggd Uds. Ugly drum smoker

1 Weber 57:a

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Har aldrig försökt.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Det kan vara så att vi män har lite svårt att släppa fram kvinnorna till våra älsklingar/grillar.

Men kan man dela sin grillhobby med sin partner så är vi nog en bra bit på väg.

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Har nog ingen idol, men det som fick min grillning att ta fart var Jonas Crambys böcker.

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

Kamado grillarna kommer att bli ännu mer mainstream och det verkar som att pelletsgrillarna kommer också blir mer poppis.

Själv är jag lite nyfiken på Open fire cooking.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Förrätt. Rökt krabbröra med nån brödbit.

Varmrätt. Reverse seared hel rumpstek med chimmichurri och grillade rotfrukter.

Efterätt. Kamadobakad rabarber- och jordgubbspaj med vaniljglass.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Nu förstår jag inte vad du menar!
Vegetariskt?

Vad är det konstigaste du har grillat?

Något konstigt vet jag inte. Men jag har gjort pannkakor, bullar och falukorv på grillen.

Det jag aldrig kommer att göra igen är att koka pasta på grillen. Det gick men det går fortare på spisen

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Har aldrig gjort korv själv. Men jag fick en köttkvarn med korvtillsats i 40års present. Så det kommer.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Våga fråga, det finns inga dumma frågor och de flest i grill/bbq communityn är väldigt öppna och hjälpsamma.

Prova på nya smaker, tekniker och ingredienser.

Var inte rädd  för att misslyckas.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

De brukar bli rubbade när jag är klara med dem.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning Året runt

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber /Landmann Kamado

Kött /Fisk

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *