En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Camilla Karlsson

augusti 12th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Lördag igen och då är det dags för ännu en intervju, denna gången en kvinna. Camilla Karlsson är den som svarat på min frågor denna veckan.

Vem är Camilla?

Camilla är 47 år o bor i Svedala. Sambo med Peter Mårtensson 51 år, Vår son Hampus 19 år och dottern Emma 15 år. Sen har vi också hand om Malte som är en underbart gosig shetland sheepdog på 11 år. Då jag inte grillar så jobbar jag heltid på Arbetsförmedlingen Skåne Syd som chefsassistent. Förut var det fotboll som var min fritidsaktivitet som stod på schema men nu har grillningen tagit över mer och mer. Förutom att grilla så gillar jag att fixa o trixa i vår trädgård och givetvis umgås med nära och kära.

Hur uppkom ditt grillintresse? 

Min sambo har hållit på med att grilla helstekt gris under många många år. Jag har varit med och hjälpt till mycket och det är härligt och träffa alla goa glada o tacksamma människor som vi varit hemma o grillat hos. De inspirerar en att fortsätta så nu har sonen och jag börjat ta lite egna grillningar av helstekt gris själva. Sen när man kommit med i laget Team FIR-E så får blir jag enormt inspirerad av mina lagkamrater. Vi vågar utmana varandra/tar emot tips o ideér från varandra och även från andra lag som gör att vi utvecklas. Det är som en härlig stor grill familj när man är ute på tävlingarna. Stort tack till alla goa grillare

Vilket är ditt bästa grillminne?

Har många goa grillminnen men det bästa hoppas jag ännu inte att jag fått upplevt. Utan det hoppas jag komma här nu inom kort.

Varför inte på VM på Irland!!!! Sen måste jag kanske ändå säga att det är härligt och får servera 425 personer på en och samma gång med helstekt gris där alla äter samtidigt.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Just nu är fokuset stort på VM på Irland/Limmerick. Sen är visionen att öka verksamheten med hel grillad gris och även BBQ arrangemang i ännu större utsträckning. Att själva ta steget och stycka grisen själva och inte bara fin skära detaljerna. Nästa stora arrangemang blir med laget på Skördefesten på Öland den 26-30 september. Hoppas se många ätande gäster där

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?r med i Team FIR-E. Som består av lagkapten Bobby Whinter, Amie Whinter, sambon Peter Mårtensson och Johnnie Lippens.Hur går det för er?

 

Det går bra. Min första tävling med laget var på EM i Bremen. Där slutade vi på en total nionde plats. Vi blev två i kyckling och i homeland country style. Nu senast på SM i Göteborg slutade vi på en hedrande total femte plats. Det var denna som kvalificerade oss till VM på Irland. Laget lyckades med att för andra året ta SM titel med kyckling. Så nu pågår fin justeringar för fullt inför VM

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

 

Bland annat genom alla fantastiska inlägg/bilder som går att läsa om på facebook. Sen finns det många bra program på TV som man kan få tips och trix från.

Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?

Har inte varit med tidigare. Men kanske nästa år. Detta året krockar det med ett eget stort arrangemang som jag och sambon har.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Det gäller och öva och öva och inte vara rädd för att prova på. Gör man fel så är det bara……. gör om och gör rätt.

Hur ofta grillar du?

Det blir i snitt 5 gånger i veckan. Dock inte lika mycket under vintern. Har grillarna precis utanför köket som gör att grillningen blir lätt tillgänglig. Sen slipper man allt stök i köket

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Den enda gången engångsgrillen kommer fram är om man är på stranden o bara ska grilla en korv eller två.

Vad lägger du helst på grillen?

Just nu är en av favoriterna Burne Ends.

Hur många grillar har du hemma?

En Landmann Gasol, Två Weber 57:a, En Kamado, En Smoker, En liten extra mini grill. Sen ett antal grillar till helstekt gris. Det som står på tur är en en Murrika.

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Jag grillar aldrig flintastek.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Det är säkert nått gammalt som sitter i. Männen vid grillen o kvinnorna får sköta sido sysslorna i köket. 🙂 Men tror att det är många kvinnor nu som börjar hitta det roliga och utmanande med grillning. Vi kan ….. here we come……..

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Min fantastiska lagkamrater i Team Fir-E.

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

St Louis Ribbbs style.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Ja du. Det är en knivig fråga. Jag hade börjat med att ställa lite frågor till dig och din familj om vad ni själva gillar/allergier m.m. För det är inte så kul att stå med en go middag där familjen kanske inte tål skaldjur eller om man har lagt nötter i en go och mumsig efterrätt. Jag hade för att det skulle bli en lyckad kväll för dig och hela din familj gjort tre rätters middagen tillsammans utifrån era egna önskemål och gett er lite tips och idéer på vägen fram till att ni väljer er meny.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Ja vegetariskt verkar populärt just nu. Grillar inte så mycket vegetariskt som jag kanske borde. Detta är ett av mina utvecklingsområde.

Vad är det konstigaste du har grillat?

Jag vet inte. Men det är så mycket roliga konstig heter numera på grillarna så det är svårt o välja.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Har aldrig testat men det är på tiden.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Va inte rädd att testa. Det är bara att köra på så det ryker. Det är av misstagen man blir bättre.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

För mig är det  när man kryddar på på in och ut sidan.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning Grillar året om. Spelar ingen roll vilken årstid det är.

Per Morberg /Andreas Mathiasson Per Morberg. Även om Andreas är en inspiration. Måste man välja så måste man.

Weber /Landmann

Kött /Fisk Kött med mycket grönsaker.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *