En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Conny Arvidsson

mars 16th, 2019 | Posted by Jens Svendsen in Okategoriserade

Denna veckans intervju person är Conny Arvidsson som driver grilltips.se, vem är Conny?


Först vem är Conny, ålder, bostadsort, familj mm.

Jag är 39år bor i Orsa, Dalarna som jag flyttade till när jag träffat min fru Terese. Vi har tre barn, Robin, Amanda & Ronja samt hundarna Alma och Watson. Jag jobbar med & driver sedan 9år tillbaka företaget Siljan Design där jag hjälper företag med webblösningar & design. I slutet av juni förra året startade jag även butiken Born bbq & kök.

Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?

Matlagning, fiske, design/webb och så målar jag gärna en del när jag hinner.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Tycker det är avkopplande att göra något helt annat efter att man ibland haft långa dagar vid datorn. Kombinationen med att laga mat och vara utomhus när man gör det är ju oslagbart. Så det har nog helt enkelt med åren gradvis utifrån detta blivit mer och mer grillning.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Vet inte riktigt men att grilla med familjen i skogen på fisketuren är alltid riktigt trevligt.

Du driver grilltips.se, hur kom du på idén?

När mitt grillintresse börjat gå lite över styr så funderade jag på ifall jag kanske skulle ordna en blogg istället för att dagligen terrorisera mina vänner med grillbilder (🤔 när jag tänker efter gör jag nog faktiskt det fortfarande ändå). Så jag började helt enkelt leta efter lämpliga domäner för ändamålet och efter lite sökningar såg jag att grilltips.se höll på att bli ledig.
Trodde inte jag skulle få domänen men lyckades faktiskt köpa den precis när den löpte ut. Den var ju lite bättre än jag tänkt så det slutade med att jag planerade lite mer och skapade en sida med både grilltips, recept, blogg osv.

Vad har du för famtida tankar kring grilltips.se?

Grilltips är ju ett privat projekt som jag gör på min fritid så tanken är ju att sidan ska innehålla det jag verkligen gillar/grillar. Mitt fokus kommer fortsätta vara på att skapa recept, tipsa om bra saker och när jag får möjlighet till det prova produkter, göra roliga samarbeten mm.
Den långsiktiga planen är att försöka få ännu mer besökare och följare så att jag framöver kan lägga mer tid på sidan. Drömmen vore ju att göra det möjligt att också kunna arbeta med grilltips som ett komplement till det jag redan jobbar med.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Nej, men skulle kunna vara roligt att prova att vara med i ett.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Har nog kollat igenom vartenda matlagningsprogram som finns på svensk tv och förutom det så läser jag även en hel del kok- grillböcker. Bästa inspirationen får jag oftast när jag handlar, ser man en bra köttbit eller spännande grönsak så är det lätt att det blir en kreation utifrån det.

Var du med på FIR 2018? Vad tycker du om detta evenemanget?

Besökte eventet för andra året i rad och tycker det är grymt trevligt. Kombinationen med grillad god mat i häftig miljö är riktigt bra.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag försöker läsa på så mycket jag kan om det jag ska grilla vare sig det gäller råvarorna eller vilken teknik som fungerar bäst. Sedan testar jag givetvis egna sätt och kikar mycket på hur andra gör för att själv hela tiden försöka bli bättre.

Hur ofta grillar du?

Säkert alldeles för mycket enligt de flesta, men inte tillräckligt ofta om du frågar mig 🙂

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Haha ja -jo det har jag väl, men det var väldigt länge sedan.

Vad lägger du helst på grillen?

Älgentrecote

Hur många grillar har du hemma?

6st (som frun vet om)

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Pass

Vad har du för förebild när det gäller grill /bbq?

Oj det finns många duktiga grillare som jag gärna följer och inspireras av både i Sverige och utomlands så det är svårt att välja bara en. Men om man ska ta en känd skulle det kanske vara Myron Mixon.

Vad tror du kommer bli 2019 års grilltrend?

Faktiskt ingen aning men hoppas på att fler gör mer medvetna val och väljer kvalitetskött före kvantitet och även bra om det blir mer fokus på hållbarhetstänk. Sen är ju mer vegetariskt sedan länge på frammarsch och den trenden lär nog stå sig även i år.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?

Skulle börja med en enkel men väldigt god grillad janssonrösti toppad med creme fraiche, rödlök & gräslök till förrätt.
Sedan får det bli en fin bit grillat älgkött med klyftpotatis och en riktigt god pepparsås till varmrätt.
Vad gäller efterrätt så gör jag det inte så ofta men paj gillar jag att grilla så det får de bli med en trevlig glass till.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Det finns mycket man kan göra som är väldigt gott som t.ex. grillad pumpa mm, men en riktig favorit här hemma är en het linsgryta på grillen. Den är riktigt god och värmer fint när det är kallt ute. Fixar så att receptet kommer på grilltips.se inom kort 🙂

Vad är det konstigaste du har grillat?

Har ju blivit alltmöjligt ifrån bläckfisk till matbananer på grillen men måste nog kanske säga tofu. Inte på ett dåligt sätt utan det är helt enkelt riktigt klurigt att hantera konsistensen så att det håller ihop när man grillar.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Hmm grilla, grilla och grilla ännu mer och försök läsa om råvarorna och hur man tillagar dem på bästa sätt. Våga testa nya saker, man lär sig ju väldigt mycket genom ”Trial and error”.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En kyckling som är redo för grillen.

Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?

Japp har några stycken 😅 @connyarv, @grilltips.se och @bornbbq

Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
Picklad rödlök passar till mycket och är riktigt gott.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol – Alla gånger

Öl/ vin – Båda beror på vilken som passar till det man grillat

Sommar /vintergrillning – #grillaåretrunt

Weber /Landmann – Båda funkar, huvudsaken man har en grill 😉

Kött /Fisk – Kött

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *