En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Daniel Belmonte

oktober 29th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Då var det dags igen för en ny intervju och denna veckan är det sköna Daniel Belmonte som svarat på mina frågor.

Vem är då Daniel?

14881325_1232108653479303_605570880_o

Daniel Belmonte är en glad och pratsam kille som älskar att grilla.

Jag är 35 år gamma och bor i Alvesta ihop med min fru Allyson, min son Brandon och min dotter Leslie.

Du är inte född i Sverige eller? Vad är du ifrån?

Jag är född i Valencia (Spanien). Jag jobbade i Spanien som bärgningsbil chaufför, och på helgerna var jag på min pappas nattklubb och där träffade jag min nu fru. Efter att ha träffat Allyson i Spanien jag ville testa att bo i Sverige .

13509130_10153613586746727_7148955940098678494_n

Är din matlagning inspirerad av att du kommer därifrån och på vilket sätt isåfall?

Min matlagning är inspirerad från mina släktingar, alla i vår familj har haft eller har jobbat på restaurangen som min pappa hade förr.

Du deltog i FIR (Fästning i Rök) vad tycker du om detta evenemanget?

Jag har deltagit på FIR-2016, och jag måste säga att det är en unik upplevelse, så många bra griller och underbara människor, riktigt bra kvalitet på råvarorna och jag blev imponerad av så många besökare som ville smaka på allt mat. Jag ser fram emot FIR-2017.

14257708_10154533094316474_9101465620559667437_o

Du var med i årets grillmästarna, hur gick det för dig?

Jag kom på en 4:e plats.

Vad gjorde att du valde att anmäla dig till tävlingen?

Det som gjorde at jag anmälde mig till programmet var min bästa kompis Luis Vidal från Växjö.

Vilket var det svåraste momentet /tävlingen tycker du?

Det svåraste momentet i programmet var när jag fick tillaga vegetarisk Indisk mat, Japansk tataki och sen när jag fick lämna programmet.

13243793_10154248255336474_2922939514847472430_o

Om det är någon som läser detta och funderar på att söka till tävlingen, vad skall man träna på och hur skall man förbereda sig?

Om någon skulle vilja vara med i programmet, han/hon måste tänka på att vara sig själv, den personen måste ha kontroll på temperaturerna och tänka på att det är hög nivå mellan deltagarna.

Man måste öva hemma, typ varje dag, olika råvaror, som kött, fisk, skaldjur, riktigt mycket grönsaker och komplement till grillat. Det är riktigt bra om man kan komma på att komma på grejer snabb.

Vad tror du ditt deltagande i tävlingen kommer att betyda för dig?

Deltagande i Grillmästarna har förändrat hela mitt liv, jag har haft turen att lära känna en massa glada människor.

Jag har haft en Catering firma sen 5 år sedan och jag måste säga att programmet har gjort att jag har fått hur mycket jobb som helst.

14872511_1232107060146129_1718489290_n

Har du kontakt med någon /några från årets program eller någon som varit med tidigare i programmet?

Jag har kontakt med alla deltagarna, inga problem med de, jag fick en kram från Ben när vi var på FIR, hehehe.

Är du med i något BBQ lag?

Jag är inte med i något BBQ lag, jag har grillat lite med Jimmy Jazz, Martin Nordh och två kompisar från Växjö. Det är några stycken som har hört av sig för att veta om jag vill delta i ett bbq team så snart är jag nog med i ett lag.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Min framtid inom grillning kommer att fortsätta och jag vill öppna en BBQ/Spansk tema restaurang, jag älskar att grilla.

Mina barn önskar sig till jul en grill, så det kommer att bli att man ska lära de.

14881510_1232110516812450_458938191_o

Hur uppkom ditt grillintresse?

Mitt intresse för att grilla uppkom när man blev bjuden hemma hos kompisarna, en dag tänkte jag: varför inte testa själv?

Sen blev man mer å mer intresserad.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Det som gör mig till en bra grillare är att kunna välja riktig bra råvaror, temperaturer och framför allt mycket övning.

Man ska också kunna ta emot och kunna ge tips och råd från andra.

Hur ofta grillar du?

Jag grillar året runt, lite mindre på vinter men ingenting kan hindra en bra grillare.

14895534_1232108670145968_261051834_o

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Den ända gång jag har grillat i en engångsgrill har det varit med jobbet, vi skulle på utflykt med en patient och grilla hamburgare vid sjön, unik upplevelse.

Vad lägger du helst på grillen?

Jag lägger helst på kött, skaldjur med grönskarer som komplement.

Fisk är inte så omtyckt hemma men jag älskar det.

 Hur många grillar har du hemma?

Jag har 2 Weber 57, 1 Kamado 21″, 3 st stora gasolgrillar, 2 stora hemgjorda brikett/ved grillar 110 cm och typ 13 st gasolbrännare för paella.

Hur lycka man med flintastek på grillen?

För att lycka med en flintastek, ska det vara hög värme, helst ska man rubba själv och använda riktigt bra kvalitet på köttet, man ska grilla 5 eller 6 minuter per sida och sen vila i 10 min i aluminiumfolie eller i amerikansk slakta papper.

13619933_1116149761741860_1084707711403693928_n

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Min stora idol i BBQ är Chris Lilly, så sjukt grym är han.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?

hummer

Förrätt: 3 st tiger räckor per person på spätt (skalade), halv hummer, koriander, chili till de som äter, kanske barn är inte så förtjusta i det, inte mina i alla fall, salt, citron, smör, citron svartpeppar, olivolja, och Zigges seafood som har blivit nästan ett måste i grill världen. Grillen på medium värme ca 180 grader. Citron vinägrett: blanda olivolja med chili, koriander, pressad citron svartpeppar och smaksätt med salt. Smält smör och blandat med Zigges seafood, pensla på hummer, och grillat direkt 3 minuter per sida och sen indirekt 14 till. 20 minuter.  Man kan lägga lite hickory eller äpple chips för att ge en rökig smak. Tiger räckor grillade direkt 1,5 minut per sida i samma värme som hummer, sen häll över citron vinägretten på räkorna och en fräsch mix sallad jämte.
Varmrätt: hängmörad entrecote hos mig är ett måste.  Salt och peppar eller beef de luxe från Zigges?. Fyllda champinjoner med mozzarella och svartpeppar och lindade i bacon. Grillad Spetskål med grillad pressad citron olivolja och salt.  Rökt potatis gratäng, ädelostsås, tomat sallad med mycket koriander röd lök salt peppar och olivolja.
2:a alternativ som varmrätt hade varit en kött Paella med blandad sallad(oliver, ost, majs, tomat).
Efterrätt: Jag måste säga att jag inte är så förtjust i efterrätter men jag har rökt en paj med äpple, mango socker och kanel. Det blev riktig gott sen en vaniljsås till det. Annars en vanlig vanilj pannacotta med mynta och jordgubbar.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Folket är mer på att det ska grillas mera vegetarisk. Jag älskar kött, fisk och skaldjur så för mig är grönskare mer ett komplement.

Ett vegetariskt recept kommer här: skala och hacka en stor lök, blanda i en skål champinjoner, mozzarella ost, koriander, chili, olivolia, salt och peppar, sen grilla med lågvärme indirekt 20 minuter. Gör sedan en sås till detta grilla 1 röd paprika och 2 klyftor vitlök,  sen allt det in i mixer med 3 st maria kex, sen lägga det i en kastrull, blanda med olivolja, salt och rökt paprika.

lammbrass

Vad är det konstigaste du har grillat?

Det kostigare jag har grillat är lammbräss, och märgben.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

För att rubba en kyckling ska man helst blanda själv torkade kryddor i din egen smak i en mortel, man kan också blanda kryddorna med smält smör, sen ska du strö över och inne i kycklingen och försöka komma på alla delar av kycklingen. Sen kan man göra en fyllning med grönsaker och frukt.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol Koll eller ved före gasol.

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber / Landmann Kamado

 Kött / fisk

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *