Time again, lördag=intervju.
Denna veckan med Daniel Jensen, vem är Daniel då?
43 år gammal, bosatt på Hisingen i Göteborg, har en dotter på 16 och en son på 6 år,
Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Träning, motorcyklar
Hur uppkom ditt grillintresse?
Det föddes genom mitt yrke som kock, sen frodas det genom vänner och nya vänner, och framförallt intresse för råvaran.
Vilket är ditt bästa grillminne?
Än så länge får jag säga kval tävlingen i Stockholm för EM och SM 2018.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Fortsätta utveckla smaker och tekniker, höja nivån i mitt tävlande.
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?
Kings of bbq, Mikael Karlsson, Mathias Gustavsson, Markus Piggott och Robin Edsmyr
Hur går det för er?
Vi tar stora kliv hela tiden, varit en hel del sista tiden nu när EM/SM närmar sig den 8-10 juni. Men smaker och texturer börjar landa rätt.
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Mest så bollar vi i laget och ger varandra uppslag, vi föder varandra bra med nya idéer.
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Vårat lag var med, jag var bara med på inlyftet, vi kommer dock köra 2018 i någon form med kings of bbq. Fantastiskt event och mysig plats att vara på.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Min styrka ligger i smaker och kombinationer. Upplägg och tänka lite utanför boxen.
Hur ofta grillar du?
Sommartid så blir det nästan varje måltid, både på jobb och privat.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Ja Dennis korv
Vad lägger du helst på grillen?
Fläskkarre, eller bara en enkel entrecote.
Hur många grillar har du hemma?
Nu bara två, en weber och en offset. Men planer finns, när tid ges.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Är det nåt man kan grilla?? Stekbord?
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Ta plats, oftast är kvinnor mer kreativa dessutom. Tryck bort den trötta gubben och gör nåt bättre.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Har ingen direkt inom grill men svarar Marco Pierre white inom mat!
Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?
Asiatiskt
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Rökt sparris soppa med Västerbotten sticks, halstrad röding med trio på betor. Grillade päron, smält chèvre och en Mango balsamico.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Vegetariskt är det bästa att grilla, kombinationerna är oändliga, men jag gillar att leta fram nya burgare.
Vad är det konstigaste du har grillat?
Flintastek
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Lamm, koriander, lime, citrongräs
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Ge aldrig upp, hitta den metod som funkar bäst för dig och ditt ändamål
Vad är en ”rubbad kyckling”?
Inlåst kyckling?
Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?
hukarn
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
Alla grönsaker.
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning
Per Morberg /Andreas Mathiasson vilka?
Weber /Landmann ingen
Kött /Fisk
Leave a Reply