Efter några veckors uppehåll är jag nu tillbaka med mina intervjuer, i omstarten är det Fredrik Sourkraut Berglund som grillats med mina frågor. Tips på nya personer mottages gärna.
Vem är då Fredrik?
Fredrik är 30 år ung, Bosatt i Listerby mitt i Blekinge med min underbara sambo Sandra, och vår son på 18mån Zack, jobbar inom skogsbruk och grillar så ofta jag kan.
Var du med i Fästning i Rök i år, vad tycker du om det evenemanget?
Nej jag hade ingen möjlighet att vara med där, siktar på nästa år.
Är du med i något bbq lag?
Nej jag är inte med i något bbq lag, har fått ett par förfrågningar men inget är spikat o klart, finns ett par i Blekinge bl.a. Ekoxen Bbq som är i uppstart.
Ditt Instagram konto heter blue house bbq, varför detta namnet?
Det är väldigt enkelt, vi bor i ett stort blått hus, sambon driver en restaurang på bottenvåningen som heter Bistrå blå, då tänkte jag att jag döper ovanvåningen till Blue House Bbq
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Hade varit roligt att tävla lite mera, kom på 4e plats i en Burgare tävling i somras, samt att jag hade inte tackat nej till lite catering och event där jag står grillningen
Hur får du inspiration till det du grillar?
Väldigt mycket kommer från olika tv program från USA, gillar verkligen deras typ av grillning
Hur uppkom ditt grillintresse?
Det bara växte fram en sommar då jag grillade mycket och testade mycket olika saker
Vad gör dig till en duktig grillare?
Kanske att jag vågar testa mycket nytt och inte ger upp för att det inte alltid blir som man vill
Hur ofta grillar du?
Det blir nog ca 100 gånger per år har inte riktigt räknat, är rädd att jag blir förvånad själv av svaret
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Haha nej det har jag inte, skulle vara nån stackars korv i det fria för många år sedan
Vad lägger du helst på grillen?
Hängmörad nöt i alla former, även ribs och en och annan hamburgare
Hur många grillar har du hemma?
Just nu har jag faktiskt bara 3, 2 Weber 57or och en egenbyggd tunna med lite olika finesser för stora sällskap, passar utmärkt när sambon har grillbuff’e på restaurangen
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Hehe dom överlåter jag till alla Svenssons i sina sommarstugor
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Det kan jag säga att jag inte har någon, bättre att jobba hårt och bli sin egen idol med tiden, men det finns väldigt
många duktiga grillare att följa på Instagram och Facebook tittar väl gärna lite extra på Miley Kay (Man Meat Bbq) på instagram,
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Jag är lite emot just trerätters middag, lägger hellre väldigt mycket krut på en god och fin huvudrätt, och en lättare efterrätt
Så det hade blivit en tjock hängmörad clubsteak som jag grillar på en het saltsten, kryddad med enbart salt och rökt svartpeppar, den hade jag serverat med hemmagjorda klyftpotatis av sötpotatis, och en god grill bea med lätt smak av vitlök, lite majs och grön sparris som tillbehör.
Som efterrätt blir det päron som får ligga och småputtra i sirap och honung och massor av smör, serveras med en god glass
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Här blir det mest majs och sparris, kan åka med en och annan svamp
Vad är det konstigaste du har grillat?
Det måste vara kanelbullar på weber grillen med lite bok flis som stod för röken. Smakade väldigt bra tills jag åt en vanlig som varorna ugnen, då smakade mina bara skogsbrand
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har aldrig testar göra egen korv, men går i tankarna att prova mig fram till en god köttig korv med hög kötthalt
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Köp en bra grill och lär dig använda den på många olika sätt och köp till tillbehören efterhand, va inte rädd för att testa nya och lite udda smaker
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En korkad fågel? Haha nej men en kyckling som har fått massage med torra kryddor
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol Kol 7 dagar i veckan
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning Grillar gör man året runt
Per Morberg /Andreas Mathiasson
Kött /Fisk
Weber /Landmann
Leave a Reply