En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Janne Staffas

juni 4th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in Okategoriserade

Lördag igen, dags för nästa grill personlighet att svara på mina frågor. Denna veckan är det Janne Staffas som svarar på mina frågor.

Vem är då Janne Staffas?

janne grillar2

Janne Staffas bördig från Hisingen för 54 år sedan. Numera sedan 42 år sedan boende i grillens huvudstad Mölnlycke.

Här bor jag med mina två tonårskids o mina grillar.

Jobbar som butikschef på Hemköp. Perfekt att kunna dela med mig av mitt matintresse till kunder o personal.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Det har pyrt i många år. Dock var jag mer en sk säsongare förr o grillade på kobbar o skär under seglatserna upp o ner i det härliga kustbandet.

För en 6-7 år sedan snubblade jag på den unge men ack så lovande, då trävaruhandlare och griller, Johan D

Han tog då min högerarm, bände den hårt bakom min rygg o sa; Nu skall du fatta att man grillar allt o man gör det jämt.

Och så blev det.

janne grillar

Vad är det roligaste med att grilla?

Friheten, utomhus, elden, värmen, chansningarna, failarna o gemenskapen  tror jag e det roligaste med grilleriet

Janne i regnet 

Vad gör dig till en duktig grillare?

Orädsla att faila. Nyfikenheten

Vad lägger du helst på gallret?

Helst ett större köttstycke dom tar tid att grilla. Behöver absolut inte vara en fin dyr detalj. En sämre kvalitet ger större utmaning.

Givetvis är en go entrecote alltid gott men det blir ju klart så fort ju

janne grillar3

Hur många grillar har du hemma?

6 grillar, en rök o en wook
Hur lycka man med flintastek på grillen?

Hur långt är ett snöre?

grillad frukt

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Något skaldjur som gratineras till förrätt,

En flankstek med hasselbackspotatis o en go bea, grillad majs o grillade körsbärstomater till varmrätt.

Grillad ananas med coccosglas o mynta till dessert

Vad är det konstigaste du har grillat?

En coccosnöt. Gick sådär

pulledpork

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Sluta att fylla hela grillen med briketter/kol

Och att lära sig styra tempen i grillen.

Låt grilleriet ta tid. Maten är klar när du e klar.

mat

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En kyckling som tror hon e en katt

Vad tror du kommer att bli sommarens fluga vid grillen?

Grönsaker och kanske fisk

Vilka briketter använder du helst?

Kör billiga. Typ skogens som finns i alla livsmedelsbutiker.

janne tecknad

Går det att grilla på en engångsgrill och hur isåfall?

Ja. Perfekt att lägga som stöd om ett ben på klotgrillen e skadat.

 

Du driver Jannes grill & catering, hur går det för dig? Berätta lite om vad du gör mm

Jobbar inte så mycket med det.

Är mest i hyrd av JD grill o event.

Mitt butikschefsjobb tar mesta tiden nu.

janne med gasmask

Det har börjat att bli populärt med vegetariskt på grillen, har du något spännande recept att bjuda på?

Är otroligt dålig på det till dotterns stora förtret. Blir nog tvungen att testa lite snart.

Köttälskare som jag är.

förbereder

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning

Per Morberg /Andreas Mathiasson Vilka är de?

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *