En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Jens Sjödin

mars 25th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Dags för en ny intervju, Jens Sjödin är huvudrollsinnehavare idag.

Vem är Jens Sjödin?

Jag heter Jens Sjödin, jag är nyss fyllda 37 år gammal uppvuxen i meteropolen Sundsvall. Jag flyttade till Göteborg tack vare arbetet och är nu bosatt i Landvetter.

Jag bor här med min fru Linda och våra barn Kevin 12 år och Sebastian 10 år.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Jag har alltid haft ett stort intresse av mat, därav mina 110 kg  . För ungefär fem till sex  år sedan bestämde jag mig för att jag skulle bli bättre på att grilla och började då kolla upp sidor på nätet som kunde ge mig inspiration och vägledning. Jag fann efter ett tag BBQLovers på Facebook och då fanns det inte längre något stopp.

När jag börjat hitta mitt sätt att laga mat på grillen, kontaktade jag Anders Lejonbjörn och bad om att få hänga på vid något gigg för att lära mig mer.

Han hade ingen aning om vem jag var men jag fick hänga med honom, Mikael Nilsson och Ove Feeser på ett event.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Det är svårt att säga, då kombinationen mat och vänner oftast blir bra.

Men när jag får laga mycket mat på Egget där planering, prepp och tillagning är det primära och ätandet är sekundärt.

Sen har jag min första tävling med Happy BBQ Pit Crew, det var så jäkla bra, två dygn i Amsterdam…

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Jag vill utveckla min kunskap ännu mer och nästa steg är havets läckerheter, vilket idag är min akilleshäl.

Jag har även en ide där jag på ett lättsamt sätt ska dela med mig av mina små knep för att kunna inspirera andra till att göra god Vardagsmat.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Happy BBQ Pit Crew, tillsammans med Anders Lejonbjörn, Mikael Nilsson och Joakim Holst

Hur går det för er?

Lagets namn säger allt, vi har skoj och det är det viktigaste.

Vi har dock inte deltagit i så många tävlingar ännu, men det härliga är att det är en hobby vi kan hålla på med långt efter pensionsåldern.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Jag finner inspiration i årstiden och vad min familj och mina vänner är sugna på.

Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?

Jag kunde tyvärr inte delta, jag tror jag var i Kroatien då. Jag grillade dock där.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag är ödmjuk inför råvarorna och min kunskap. Jag förstår mina begränsningar och försöker lära mig och utvecklas i min hobby.

Att vilja lyckas skapa god mat är en bra förutsättning

Hur ofta grillar du?

Slår jag ut det över ett år så 1-2 gånger i veckan

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Ja, det mysigaste är att bära med sig en grill på en picknic.

Jag ska nog erkänna att jag hellre tar med mig en ”riktigt” bärbar grill med bra briketter i, istället för en engångsgrill.

Men korvar på en engångsgrill är ju svårt att misslyckas med.

Vad lägger du helst på grillen?

Jag älskar BBQ så en härlig Karré, Högrev, revben eller kyckling föredrar jag.

Ska jag köra Hot n Fast kör jag gärna en Flap, Njurtapp eller hemgjorda högrevsburgare

Hur många grillar har du hemma?

Tre stycken och en Uuni

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Köper en av bra kvalité och kör reverse sear

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Tid är något man inte får, det måste man ta. Gör grillningen till en gemensam aktivitet.

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Jag har två idoler och det är mina vänner Mikael och Anders.

Jag älskar ödmjuka människor vilket dessa herrar är, vi har stöttat och tipsat varandra i några år nu.

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

För den erfarna så kommer tillagning av mat över öppen eld bli ännu större då det är svårare än på en grill med lock.

För den oerfarne så kommer förhoppningsvis grilltrenden vara att alla slutar använda tändvätska.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Förrätt: Moules marinièrs

Varmrätt: Kafferubbad Flap med en mix av grillade grönsaker tillsammans med en grönpepparsås

Efterrätt: Fruktspett med chockladsås kokad över glöden

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Tyvärr är jag kass på att tillagar vegetariska rätter, dock gillar jag att grilla grönsaker som de är, då framför allt kol i alla former. Är fantastiskt gott.

Vad är det konstigaste du har grillat?

Har inget specifikt, tänker att allt kan tillagas på grillen.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Jag har gjort lite korv och min favorit är chorizo. Det är en korv som är enkel att göra. Jag har ett gott recept som kommer att finnas på youtube inom snar framtid

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Våga prova, och var beredd på att misslyckas. Gör om och gör rätt

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En dum fågel eller härligt kryddad kyckling

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin: Öl, helst egengjord

Sommar /vintergrillning: Sommar

Per Morberg /Andreas Mathiasson: Andreas så klart, han har ju också blivit en grön gubbe nu.

Weber /Landmann: Va?

Kött /Fisk: Kött

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *