Idag är det Jimmy Hemmingsson en skön grill personlighet som svarat på mina frågor.
För alla som inte vet vem denna sköna snubben är kommer en liten presentation.
35 ½ bor med min fru och vår son i Göteborg. Håller på att bygga hus och flyttar snart till Stenungsunds kommun.
Hur uppkom ditt grillintresse?
En kompis till mig höll på med grillning och hade aldrig tid att träffas.
Han sökte till Grillmästarna och efter det fanns det bara ett sätt att få umgås med honom och det var att haka på vid grillen.
Han heter Andreas och vann 2013, det lätta året…
Vad är det roligaste med att grilla?
Att testa nya saker är helt klart det roligaste. Att köra freestyle med konstiga kombinationer och smaker som sedan visar sig vara succé är ju förbannat sköj!
Känslan när man serverar en fantastisk måltid till sina nära och kära är ta mig fan helt oslagbar. Har man dessutom gått upp i ottan och kämpat mot the stall, spöregn från sidan och annat jävulskap känns det ju extra bra!
Vad gör dig till en duktig grillare?
För det första älskar jag mat vilket är att föredra. Jag älskar att testa nya saker och smaker. Skulle nog säga att jag är hyfsat smaksäker vilket givetvis inte är någon nackdel. Tålamod är väl också något som kan vara bra att ha…
Du var med i grillmästarna i TV4 2015, DET SVÅRA ÅRET, hur gick det för dig i tävlingen?
Jag kom trea vilket helt klart var över mina förväntningar. Hade det inte varit för domarna och att jag fick hjälpa Snygg-Jörgen hela tiden så hade jag garanterat vunnit hela skiten J
Hur var det att vara med i den tävlingen?
Svinkul! Att hela tiden utmana sig själv och göra saker man aldrig funderat på att göra hemma var jävligt utvecklande. Sedan är det klart att det var jobbigt att aldrig veta vad som skulle ske eller att hela tiden kämpa mot tiden. Säger man att maten är klar kl 19 när man är hemma så vet ju alla att det blir kl 20.30. Det funkar liksom inte när man tävlar…
Jag har sett dig umgås en del med Andreas, Johan och The grillfather, berätta lite om era träffar.
Jag och Andreas är gamla barndomsvänner och vi har tom bott ihop ett tag. Nu för tiden blir det såklart mycket grill. Och öl…
Har du kontakt med någon mer som var med i tävlingen?
Mest med Saman men även en del med Snygg-Jörgen och Martin. Hasse har jag snackat med någon gång också…
Vad lägger du helst på gallret?
En riktigt gammal entrecote på ben från Frölunda Lilla Saluhall!
Hur många grillar har du hemma?
5 grillar, 2 rökar
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Kan du ingenting eller?!
Det enda sättet att lyckas med just Flintan kräver för det första en engångsgrill tror jag.
Det är egentligen så mycket jag vet om denna ädla detalj.
Om du vill gå på djupet föreslår jag att du kontaktar en expert.
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Förrätt: Pilgrimsmusslor som jag marinerat i tequila, chili, koriander och massa lime. Grillas på, hot n fast, serveras med en salsa verde gjord på färska tomatillos.
Varmrätt: Gammal entrecote på ben som hängt 200+ dagar. Till det gör jag en kallrörd salsa av något slag. Hasselbackspotatis och en riktigt fet bea med mycket syra och dragon. Enkelt och jävulusiskt gött för både kropp och själ!
Efter detta kommer du vara så mätt och tjock så du vill inte ha någon dessert. Därför blir den sista rätten sprit i någon form… Barnen kan få grillad glass om dom varit snälla…
Vad är det konstigaste du har grillat?
I Grillmästarna fick vi som utmaning att göra en vegetarisk hamburgare. Har du hört något så jävla dumt i hela ditt liv?
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Grillning är en materialsport, köp det dyraste så blir det gött! Skämt och sido, råvarorna är a och o. Skit in blir skit ut som någon vis människa sagt före mig.
Ha tålamod, våga prova. Blir det äckligt så gör inte om det utan hitta ett sätt att utvecklas. Finns många bra grupper på Facebook med tips och idéer…
Vad är en ”rubbad kyckling”?
Aldrig hört talas om… En kyckling som är dum i hövvet kanske?!
Vad tror du kommer att bli sommarens fluga vid grillen?
Oj, bra fråga. Känns som att folk fattat grejen med att grill grönsaker så kanske något grönt…
Vilka briketter använder du helst?
Brix briketter från backyardhero.se Helt grymma briketter med lång brinntid även vid hög temperatur!
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol Äger ingen gasolgrill men har absolut ingenting emot det. Blir nog en när huset är färdigt!
Öl /vin
Sommar /vintergrillning Båda! Att stå på altanen och grilla en riktigt go sommardag är ju helt grymt givetvis. Men en sån där krispig vinterdag när det är vindstilla och solen skiner går inte heller av för hacker!
Per Morberg /Andreas Mathiasson ”Robin Linghage Grillmästarna TV4” 🙂
Leave a Reply