En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Jörgen Ohldin

juni 11th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in Okategoriserade

Nästa person som fått äran att svara på mina frågor är Jörgen Ohldin, vem är då Jörgen?

IMG_0287

Jag är 48 år och musiker och artist. Jag bor i Göteborg med min fru och mina två barn.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Mitt stora grillintresse började när jag var 11 år och fick min första egna grill. En Hibachi, som funkade sådär men började utforska grillad mat över träkol och var fast.

IMG_7120

Vad är det roligaste med att grilla?

 Det roligaste med att grilla är precis allt som har med grillning att göra, att kunna vara ut med gäster och familj och laga mat. Smakerna, dofterna och sedan inte minst prylarna och gadgetsen gör grillningen till en materialsport.

IMG_4199 FullSizeRender3

Vad gör dig till en duktig grillare?

Det som gör mig till en duktig grillare att jag alltid lagar mat sedan ung ålder och har en vass känslig smak palett och har lätt att definiera och sätta smaker samt att jag har vässat mina grill skills under många år.   

Vad lägger du helst på gallret?

 Har väldigt många favoriter. Älskar att grilla det mesta men grillat örtmarinerat lamm är svårslaget.

IMG_0805

Hur många grillar har du hemma?

 I dagsläget har jag 10 st weber men ytterligare 2 st på ingång.

IMG_5656

Hur lycka man med flintastek på grillen?

 Alla grillar julskinka och tycker att det är fantastiskt, men ratar flintastek som något otänkbart på grillen. Det tycker jag är väldigt märkligt. För det är ju samma kött. Att lyckas med flinta är inte svårt. Köp en naturell flinta från en gård eller en saluhall, smaksätt den med en kryddblandning eller marinera den med en örtmix och salta svålen rikligt. Grila den på direkt hög värme för fin god yta låt den sedan gå på indirekt grillning på en innertemp på 65 grader. Då har du en saftig smakrikt grillkött och den krispiga svålen blir en bonus.

FullSizeRender2

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

 Asiatisk skaldjurswok med glasnudlar
Grillad lammstek med murkelsås och gelé
Grillade persikohalvor med hemmagjord limeglass toppat med chili och limepuder.

Vad är det konstigaste du har grillat?

 Grillade känguru för ett par år sedan.

FullSizeRender

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Bemästra grillen och tempen, våga utforska och öva, öva och öva.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

 En rubad kyckling är för mig en kyckling som man fyllt mellanrummet mellan skinnet och brösfilérna med ört eller kryddsmör och sedan kryddad med en torr kryddblandning runt om hela kycklingen som sedan grillas på rotiseriet.

FullSizeRender

Vad tror du kommer att bli sommarens fluga vid grillen?

Om vi följer danskarnas trend så lär det bli färserad helgrillad blomkål även på svenska grillar här.

FullSizeRender4

Vilka briketter använder du helst?

Webers nya, Kingsford och heat beads.

IMG_1196

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol Använder allt sorters bränsle kol, gasol och el. Det är INTE värme källan som ger grill smak.  

Öl/ vin öl och vin!

Sommar /vintergrillning Grillning är en passion inte en säsong alltid året runt i ur och skur.

Per Morberg /Andreas Mathiasson Per Morberg kan inte grilla alls så han går bort så det får bli Andreas då.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *