Japp då kör vi en intervju igen, nästa vecka är det uppehåll i intervjuserien.
Denna veckan är det Karl-Fredrik Jonsson som är huvudperson, vem är Karl-Fredrik?
35 snart, Kungälvsbo, Sambo och en dotter på 11 år
Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Idrott i allmänhet och Bandy i synnerhet. Tränade GAIS bandy i herrarnas elitserie i 3 år och Tog Kareby IS Dam till SM-Guld förra säsongen
Hur uppkom ditt grillintresse?
Många resor till USA gjorde att BBQ intresset vaknade
Vilket är ditt bästa grillminne?
Bra fråga, har ju haft några roliga minnen med ett par medlajer i BBQ-SM men den mest oväntade var väl när vi blev Danska mästare i kryddkategorin och lite extra roligt att vi försvarade Sveriges heder med att följa upp Flaming pigs seger i just kryddkategorin
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Min största plan är att bevisa för BBQ- Sverige att Brisket faktiskt är vidrigt! ingen har hittils lyckats överbevisa mig
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?
Jajjemän vårt legendariska lag Infernum BBQ (Alltså vi är långt ifrån bäst, men vi är jäkligt sköna och kör vårt race) Laget består av kapten Martin, Johan, Björn, Kristoffer, Marcus och jag. Vi har jäkligt högt i tak å tjötar förmodligen mer än något annat BBQ-lag i världen
Hur går det för er?
Ja du bra fråga, varit ganska lungt sista åren men 1 SM-guld i entrecote, några brons i fesk, 1 danskt guld i krydda, några högre placeringar med tex brisket, men vi är rätt kassa egentligen men är ett gött gäng som trivs ihop
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Tar mycket inspiration av mina lagpolare
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Jo jag var allt där å käka lite! Frugan fick ju bevisa vilken hård dam hon är när hon käkade de där dundervingarna från chiliklubben utan en min!.
Vi var ju med på första FIR och det var äkta på riktigt!
Vad gör dig till en duktig grillare?
Man har väl grillat några 1000 gånger nu så man börjar väl lära sig tänker jag
Hur ofta grillar du?
För ofta 🙂
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Självklart! Min bästa brisket direktgrillades och kom topp 5 på SM Å det är faktiskt sant!
Vad lägger du helst på grillen?
Inte mycket som slår en bra Entrecote
Hur många grillar har du hemma?
Vågar inte berätta det! Allt för många
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Man köper en naturell och kryddar själv!
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
ULL! Gubbarna vill smyga undan å ta en ULL. Tänker att det är bara att ta för sig! In å grilla! Smaken sitter knappast i könet!
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Martin Hagaeus
Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?
Grönsaker och Fisk
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Till förrätt hade jag kört blåmusslor eller kammusslor, En entrecote med potatisbakelser och en grekisksallad till huvudrätt och till efterrätt hade jag gjort en klassisk gino på grillen
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Är rätt kass på vegetarisk men gillar rotsaker på grillen, även lite grövre grönsaker som broccoli och blomkål med lite olivolja och citron på
Vad är det konstigaste du har grillat?
Orm eller Zebra är ju lite speciellt
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Jag älskar ju körv men får erkänna att jag gjort väldigt lite! Men vi gjorde en rätt nice korv till första FIR
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Det klassiska testa olika styckdetaljer och använd termometer
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En pippi som fått mycket gött på sig!
Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?
Mmmm min personliga är kallepee och mitt lag är infernumbbq
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
En enkel sallad slår det mesta
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning BÅDA
Per Morberg /Andreas Mathiasson Mathiasson känner jag ju å är en go göbbe så säger Moberg han har fan mer flöt i håret än Andreas
Weber /Landmann Weber får jag väl säga trots allt. Men de får gaska upp sig lite!
Kött /Fisk
Leave a Reply