En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Kenneth Kennsa Sandén

januari 13th, 2018 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Äntligen comeback för mina intervjuer, nu skall jag försöka att producera en intervju /vecka. Kenneth Kennsa Sandén är först ut i comebacken.

Vem är då Kenneth?

Jag är 47 år, gift med Lotta, 2 utflugna barn och 2 boende hos oss emellanåt. 2 stora hundar och en katt.

Bor i Rönninge söder om Stockholm

Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?

Skytte, jakt, film och familj och vänner.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Uppkom tidigt då mina föräldrar hade sommarstuga mellan 1986- 2004 och grillning var ett stående inslag på helgerna. Men långt ifrån dagens lite mer avancerade.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Jag och en kompis Peter och våra familjer var ut och käkade, fick god mat men stora i truten sa vi att vi kunde göra det bättre.

Ägaren hade ny restaurang på gång och ville vi skulle grilla på invigningen 12-18.

Vi serverade pulled pork, pulled beef, kamben och rökta räkor. Detta var på Salemsdagen 2015, fanns massor av andra matalternativ, vår beräkning var ”något skev” maten tog slut kl 14 ca 30 kg kött kördes ut. Största kunden den dagen drev en foodtruck. Smickrande nog sålde även han pulled pork.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Fortsätta utvecklas och lära mig mer. Driver Relaxed Bbq här på Fb, och relaxed_bbq på instagram. Tävlat med Grrillgrabbarna ett par ggr och går igång på berömmet av min/vår mat. Det är drivkraften.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Ja, Grrillgrabbarna med Birger, Tony, Roger och Alexander.

Hur går det för er?

Grrillgrabbarna vann SM 2015, (före min tid) förra året kvalade Grabbarna till SM och placerades grymt bra på Lax, annars gick det hyfsat men dem hoppades på bättre. Hade nytt jobb själv så jag var inte inblandad. Men dem är grymt duktiga och inspirerande. Vi har kul tillsammans.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Diverse grillgrupper på nätet, olika träffar och lärt känna många grillare jag följer.

Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?

Tyvärr inte, hundvakten blev sjuk så vi tvingades stanna hemma, gav bort våra biljetter dock. Älskar idén och har lite svårt och förstå hur Martin hinner och orkar driva detta jätte projekt. Han är inte ensam men Wow vilket jobb dem gör.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Envis, lyhörd och mina grillar.

Lite materialsport är det allt. Haha

Hur ofta grillar du?

Så ofta jag hinner och kan, mycket kvällsjobb, just nu 3-4 ggr i veckan

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Nja, ett par chorizo i skogen under jakt har det blivit en gång. Löser det på annat sätt numera.

Vad lägger du helst på grillen?

En fint marmorerad Ryggbiff med kappa eller en simpel karré rätt kryddad med mycket grönt är aldrig fel. Familjens favorit är min kycklingfilé som jag tycker jag får till ganska bra. Men gjort lite ofta.

Hur många grillar har du hemma?

Inte många, bara 3 nu, sålt iväg 2 Wsm, 1 57:a och en Primo, ja även en Oklahoma Joe från Rumo.

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Det gör man inte. Släng och grilla en korv istället.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Är ändring på gång. Hos oss är det jag som lagar mat till 90% oavsett grill eller spis.

Så hos oss är det därför. Tror det ändras mer och mer. Kolla på event och tävlingar vad många duktiga kvinnliga grillare det finns.

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Idol vet jag inte men ser upp till Guz, vi gillar samma färdig grad på kött och han är grymt duktig. Även Jimmy Stening som även han jagar, får lite inspiration där.

Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?

Mer Grönt, mer bakande tror jag kommer och ev ännu mera efterrätter

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

En toast med pepparrotscreme och rökt rådjur med lite grönt.

Tjälknöl med en krämig gratäng och grillade grönsaker till varmrätt.

Och créme brulée från grillen till efterrätt.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Nja, är ingen jätte älskare av grönt så nyligen börjat själv, men spetskål, blomkål ,sparris och majs är vanligt här hemma.

Fyllda paprikor och svamp är oändligt att experimentera med.

Vad är det konstigaste du har grillat?

Grodlår med chili och vitlök. Grymt gott

Annars fått grillat, Val, hos kungen Bobby Boban Winther

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Jag har inte testat än, men farsan gör åt mig på vildsvin och rådjur. Han är duktig. Tyvärr inget recept. Vissa saker är hemliga även för oss grillare.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Grilla, grilla och grilla, blir det fel, testa igen

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En som hoppar upp på gallret när grillen är igång och jag står med locket i handen?

Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?

Relaxed_bbq

Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

Varannan vatten, haha, en god sallad skulle jag föredra.

 Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin Beror på maten

Sommar /vintergrillning Men? Året runt såklart

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber /Landmann Hmm Primo eller Traeger, får bli weber

Kött /Fisk Tyvärr inte tränat mycket på fisk

Så blir kött nu. Fråga efter sommaren.

Då har jag tränat

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *