En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Magnus Gustavsson

juli 29th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Traditioner är till för att följas, här kommer en ny intervju. Denna veckans huvudperson är Magnus Gustavsson, vem är då Magnus?

Magnus 44 år jobbar som säljare på Cellip, precis färdigutbildad kock. Bor strax utanför Växjö på en liten hästgård med fru och två barn.

 Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?

Jobbar en hel del med ett damlag i innebandy, sysslar en del med jakt när tid finns, och finns alltid något att göra på stall och hus.

 Hur uppkom ditt grillintresse?

Alltid varit intresserad av matlagning, men det växte när min fru och barn anmälde mig till grillmästarna 2014. Och utmaningen att allt går att grilla gör inte saken mindre intressant. 

 Vilket är ditt bästa grillminne?

Finns många minne men FIR 2016 var en riktig höjdare.

 Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Driver ett litet mindre företag ihop med Andreas där vi åker runt en del och grillar hos folk, förhoppningsvis så kan vi utveckla detta till något mer (vad får vi se). Drömmen är nog att kunna dra igång nån typ av restaurang med nån typ av grill där vi även kan köra catering. 

 Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Team VxO Grill & BBQ. I laget är det jag, Andreas Adolfsson och Kim Alden.

 Hur går det för er?

Gått riktigt bra, lite bättre än vi trodde själva från början, Andreas anmälde oss till EM 2016 utan vår vetskap, men som tävlingsmänniska så gick man ju igång riktigt rejält på det här. Sagt och gjort så står vi på nått torg i Bremen. Där slutade vi på en 20:e plats som vi var sjukt nöjda med, på vägen hem får vi reda på att vi visst tagit en 4:e plats på vår lax.

I våras så var vi med på SM som gick på Liseberg och där slutade vi åtta, och detta gjorde att vi kvalificerade oss till VM på Irland till hösten.

 Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Finns så många duktiga grillare som vi umgås med och där man kan få lite nya tips mm.  Även under min kockutbildning så träffade jag på några riktigt duktiga kockar på praktiker som inspirerade mig mycket. 

 Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?

Japp. Det är det bästa på hela året, en kick off för alla grillnördar. 2016 var jag ned och grillade med Andreas Adolfsson, Jimmy Jazz, Martin Nordh och Daniel Belmonte (ett riktigt sjukt gäng). Vet inte hur mycket vi grillade men mycket var det.

Ett riktigt imponerande jobb av Martin Söderström att få ihop detta år efter år.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Skulle tro att det är att jag är inte rädd för att testa det mesta (och till slut lyckas man). 

 Hur ofta grillar du?

Så ofta som möjligt, men allt från alla dagar i veckan till minst 2 dagar i veckan.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Höll på säga att vet i f-n om jag nånsin grillat på en sån. Kanske vore nått att testa på FIR i år. 

Finns det engångsgrillar som klarar en brisket i storlek ?

 Vad lägger du helst på grillen?

Flankstek är något som alltid funkar, även en njurtapp direkt i glöden är något som är riktigt gott ihop med en chimichurri.

 Hur många grillar har du hemma?

För tillfället är det nog bara 4-5 st, men nästan bara kegen som används. Kegen är ju en grill som funkar till allt.

 Hur lycka man med flintastek på grillen?

Jadu. Inget jag kört på väldigt länge, men kanske funkar att köra på låg temp riktigt länge och pulla den.

Eller bränn på den riktigt hårt, skiva upp och dippa i en färdigköpt bea. 

 Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Vet inte hur det ser ut på annat håll, men här hemma är det iallafall så att helst ska maten lagas fort för att det ska kunna göras nått annat så fort som möjligt. Tyvärr så är det nog något gammalt att det är mannen som står vid grillen med sin öl i handen och vänder en torr och allt för överkörd flintastek.

 Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Inte Martin Nordh iallafall, för allt är hans fel !

Finns så många bra, svårt att välja nån speciell. Lite ödmjukt så är vi så jäkla bra i vårt lag så får säga vårt egna lag.

 Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

Tror det kommer bli vegetariskt, men tror även folk kommer efterfråga mer närproducerat än vi gjort innan.

 Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Förrätt: Lite grillade/rökta skaldjur med en aioli att dippa i samtidigt som man sitter och slappar ihop med någon skumpa.

Varmrätt: En rejäl skiva entrecote, bakad potatis, egengjord bea, lite grillade grönsaker.

Dessert: Grillad ananas med egengjord vaniljglass, ringla en lakrits och chilisås över.  

 Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Grillar allt för lite vegetariskt men varför inte göra en sandwich.

Grilla paprika, halloumi. aubergine, lite lök, tomat. Grilla på något gott bröd (2 skivor). Gnid in brödet med vitlök, lägg på det grillade ihop med nån krispig sallad och ringla en god vinägrett, salt och peppa och på med det andra brödet och käka.

 Vad är det konstigaste du har grillat?

Trodde det skulle vara njurtapp men nu har det blivit så många gånger så det blivit en vana. Det finns nog inte nått som är konstigt egentligen, men något som absolut inte kommer komma på min grill igen är säl, det var riktigt vidrigt.

 Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Låter ju kanon, har endast varit med och kikat lite när det gjorts korv. Skulle vilja lära mig mycket mer om detta.

 Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Ta tid på er, stressa inte fram något från grillen, och våga testa nya prylar.

 Vad är en ”rubbad kyckling”?

En riktigt trög liten fågel.

 Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

Måste jag välja ett så blir det coleslaw, riktigt kletig med fänkål i.

  Nu till snabb frågorna:

 Kol /gasol

 Öl/ vin

 Sommar /vintergrillning

 Per Morberg /Andreas Mathiasson

 Weber /Landmann: Broil King

 Kött /Fisk

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *