Eftersom jag inte har möjlighet att lägga ut veckans intervju imorgon så kommer den redan idag, håll tillgodo. Denna veckans huvudrollsinnehavare är Magnus Johnsson.
Vem är då Magnus?
Jag är 46 år, bor i Attarp utanför Hässleholm med min fru Monica och våra två barn, Eric 14 och Filip 10.
Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Jag har väl inte så många intressen utanför matlagningen. Köra motorcykel vid tillfälle.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Jag har alltid älskat att laga mat och grillandet har väl varit säsongsbetonat som för så många andra. Tändvätska och superhett i billiga grillar. För ca 5-6 år sen så köpte jag min första Weber 57a och blev medlem i Johan Drevhages grillforum. Då tog det fart ordentligt. Forumet öppnade en helt ny värld för mig med nya tekniker, recept och en oerhört god stämning bland likasinnade. Efter det har det bara rullat på.
Vilket är ditt bästa grillminne?
Definitivt FIR i Kungälv 2017. Martin Söderström som anordnar detta massiva grillevent hjälpte oss i Team Hessle BBQ först igenom SM på Liseberg för att sen bjuda in oss att grilla på FIR. Han satte ihop ett grymt grillteam med oss, Sylvia Holmdal, Mikael Persson, Johan Thorstensson och Martin själv. Vi hade aldrig träffats förr men vi klickade direkt. Att stå där en hel dag och bara ha kul och skicka ut över 2000 smakportioner var grymt.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Härnest är det VM på Irland, 14-15 oktober som står i focus. Ska bli skitkul.
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?
Jag är med i Team Hessle BBQ tillsammans med Peter Håkansson och Andreas Johnsson som oxå är från Hässleholm. Goa gubbar.
Hur går det för er?
Det går bra. vi har lite bokade event framöver och hoppas på en kul upplevelse på VM. Vi kom på 10e plats i SM av 24 lag så vi är väldigt nöjda. Vi har ju faktiskt bara grillat ihop och kännt varann ca en månad innan SM.
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Bland vänner, i böcker och i fantasin.
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Ja. Jag älskar det. Största firmafesten för grillare i Sverige. Och det finns ingen annan som Martin Söderström.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Jag tror att min vetgirighet hjälper till plus att man måste vara ödmjuk för input av andra. Sen tycker jag själv att jag har en bra känsla för smaker.
Hur ofta grillar du?
Året runt, ibland ett par tre ggr i veckan men ibland går man in i grillväggen och håller upp nån vecka. Det ska vara kul att grilla. Finns inget bättre än att veta att man har en hel dag man kan viga åt grillen.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Korv funkar.
Vad lägger du helst på grillen?
Entrecote är nog en favorit och hästentrecote är riktigt grymt. Annars är ju vanlig karre´oerhört mångsidig.
Hur många grillar har du hemma?
3 Weber 57or och en WSM 37.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Genom att köpa färsk och rubba själv. Low and Slow till 65 grader och sen vila i 20 min.
ALDRIG färdigmarinerat!!
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Har ju med intresse att göra. Vill man så tar man sig tid.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Har ingen.
Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?
Grönsaker i alla de former.
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Hmm….lagar sällan trerätters men jag hade nog börjat med rökta räkor med en go aioli. Som
huvudrätt hade jag nog kört en hästentrecote med rostade rotfrukter och en hemslagen bea.
Efterrätt blir ju en grillad ananashalva glazad med chilihonung med vanlijglass.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Nja, det är väl inte min starka sida, än. Fråga igen efter VM.
Vad är det konstigaste du har grillat?
Har nog aldrig grillat nåt konstigt men har funderat på att röka gröna ärtor, kanske kan bli bra som tillbehör.
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har inte gjort egen korv än men jag tror det kommer mer och mer. Måste göra det. Mycket nu…..
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Ta råd och tips från andra, gå med i ett forum. Exprementera mycket med smaker. Köp en sorts briketter och lär dig dom.
Då e det lättare att grilla och nå bra resultat. Gör det du e bra på, jag är tex inte duktig på att blanda rubs så jag köper
hellre av dom som kan. Ha kul vid grillen o glöm inte grillölen. (finns alkohålfria alt)
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En god kyckling efter grillen. Mycket rub ska de va så den blir helrubbad..
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
En god sås.
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol Båda, ingen smakskillnad bara olika tekniker.
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning Året om
Per Morberg /Andreas Mathiasson Gillar båda..
Weber /Landmann
Kött /Fisk
Leave a Reply