Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Motorsport,NHL umgås med vänner och familjen.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Alltid tyckt om att laga mat och grillning har väl mer eller mindre följt med sen barnsben.
Vilket är ditt bästa grillminne?
Jag har flera bra grill minnen men det eller dom bästa va där vi bodde innan och grannarna brukade titta in på förmiddan och fråga vad det blev för middag, sen till middags tid så kunde vi lätt bli en 15-18 pers som satt och åt gott. Vi träffas fortfarande och lagar en massa mat och umgås.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Vet egentligen inte men just nu så är det väldigt mycket fokus på BBQ EM/SM i Brösarp Skåne.
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Jag är med i KINGS OF BBQ och dom andra är Mike Karlsson, Dani Jensen, Mathias ”Guzzen” Gustavsson, Robin Edsmyr.
Hur går det för er?
Det går bra just nu i alla fall 🙂
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Från överallt, sociala medier, vänner, restaurang besök.
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Ja, vi va med KINGS där. Det är ett fantastiskt event och all kred till Martin som styr upp allt.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Jag går min egen väg, testar nya saker, lär mig framförallt väldigt mycket genom att göra misstag och igen och igen.
Hur ofta grillar du?
Just nu inte så mycket eftersom vi bor tillfälligt i lägenhet.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Nej, Dennis hotdogs kanske.
Vad lägger du helst på grillen?

Allt i köttväg skulle jag säga, men en riktigt fin Coute de boeuf hör nog till favvo.
Hur många grillar har du hemma?
En just nu men annars 4, ska väl utöka snart med nån ny.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Alltså.. flintastek är ju lite underskattat men lite grillkrydda, Caj Ps grillolja, kör hårt som fan så svålen blir krispig, sen vila lite.
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Jäkligt bra fråga, ingen aning. Hemma här så börjar frugan grilla mer och mer, hon är ju med i Queens of BBQ.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Har nog ingen idol direkt, just nu så får jag väldigt mycket inspiration från Kings gänget.
Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?
Mera efterrätter kanske.
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Grillad jordärtskocka, gjort soppa på, lagt i ostboll med rökt fläsk i.
Varmrätt, Coute de boeuf och grillade tillbehör, till efterrätt rökt brie med honung och rostade nötter.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Blomkål, enkelt och gott. Rosta en hel i ca 150c indirekt tills den får en fin färg sen bara bryt bitar och doppa i valfri BBQ-sås.
Vad är det konstigaste du har grillat?
Kobra
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har aldrig gjort korv.
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Våga prova, gå din egen väg. Lyssna bara till hälften vad andra säger och sen gör du tvärtom.
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En störd jävel
Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?
marcuspiggott
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

Det du tycker om
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning Båda
Per Morberg /Andreas Matthiasson
Weber /Landmann
Kött /Fisk
Leave a Reply