En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Maria A Henningsson

september 30th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Då var det dags igen för en intervju denna gången med VD:n på Andersson hällen, Maria A Henningsson. Hällar har ju blivit väldigt populärt bland oss grillare.

Vem är då Maria?

Jag är 39 år (40 år i december), bor i en villa i Åkersberga med mina två barn, Felix (8år), Ida (5 år), min man, hunden Zacko och Katten Cilla.

Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?

På fritiden gillar jag att springa, ser det som mycket avkopplande och ett sätt att ladda batterierna, jag och min man har ett gemensamt brinnande intresse, det är att laga god mat och ordna en massa middagar med god mat till våra vänner. Vi älskar att ha gäster och bjuda på mat.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Vårt intresse är inte grillning i sig, utan det är att laga mat, min man Jesper älskar att grilla och jag älskar att laga mat på stekhällen, vi kompletterar varandra ?

Vilket är ditt bästa grillminne?

Alla gånger är inte lika därför njuter jag av varje tillfälle, men det grillminnet som jag kom att tänka på direkt så här när jag läser frågan är ju det som står mig närmast är ju eventet Fästning i Fir, dagen innan blev vi bjudna hem till Kim Christensen på middag, vi lagade mat tillsammans, skrattade och hade en urmysig kväll. Det är det som är kul är att laga tillsammans och umgås.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Jag älskar ju att laga mat, min passion är ju laga mat på stekhäll och det är väl det som jag framförallt brinner för och min man ansvarar för grillningen. Vi grillar och lagar mat på hobby nivå, bjuder vänner och delar med oss av kärleken till mat.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Jag är inte med i något grillteam, beundrar alla jätteduktiga grillare som skapar sina team, grillar tillsammans och delar med sig av sina smakupplevelser.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Jag hittar ofta inspiration av facebook olika matlagningssidor, men det som är min starka sida är att jag improviserar, jag älskar att imprivisera och sedan googla på ”stödrecept” tex om jag skall steka röding, så kollar jag på lite recept och sedan kör jag lite ”hittepå” tillsammans med receptet.

Du är VD på Anderssons svets & smide, där tillverkas bland annat Andersson hällen. Vad är det för speciellt med Anderssons hällen?

Anderssons Hällen är en egen produkt som skapades av mig 2012, då såg den ut på ett annat sett, jag skapade denna produkt till min man i födelsedagspresent just för att vi älskar att laga mat. Den hällen tar längre tid att göra och kostar därför mycket mera så vi valde att 2014 göra en ny häll som skulle kunna möta en bredare kundgrupp. Hällen är tillverkad i vår verkstad i Täby och vi har valt och satsa på en exklusiv produkt som skall leverera kvalitet.

Anderssons Hällen finns i två olika storlekar, 1000 mm i diameter på fat och 600 mm i diameter på fat och drivs med gasol.

Vad tillverkar ni mer för saker?

Vi är ett familjeföretag som funnits sedan 1950 vi arbetar bla med:

Inrednings-/tillverkningssmide

Byggnads Smide och vi är cerifierade enligt EN 1090 och ISO 3834

Fastighets-/reparationssmide

För de som inte har någon häll ännu, varför skall man skaffa en sådan?

En häll en ett perfekt komplement till grillen, du har massa olika möjligheter att laga massa god mat utomhus, man kan laga vardagsmat, exklusivare mat och även använda sig av att laga tillbehör till grillningen. För det stora kalaset, men även för den lilla familjen. Man äter med ögonen och hällen levererar med massa härliga lukter och färger. Laga olika maträtter samtidigt, värm din mat på eftervärmning, eller varför inte poppa dina popcorn.

Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?

Vi var på plats och vi var utställare, bästa eventet ever !!!

Vi välkomnar Anderssons Hällen som utställare på FIR-2017!
Anderssons Svets & Smide AB är ett familjeföretag som funnits sedan 1950. Anderssons Hällen är en egenproducerad stekhäll som tillverkas på vår verkstad i Täby.

Anderssons Hällen

Fatet är tillverkat av 5 mm blästrad plåt och finns som standard i två storlekar med en diameter på 1000-respektive 600 mm

Stekhällen är lackad med värmebeständig färg och levereras klar för anslutning till din gasoltub!

Livedemo på FIR körde vi hos Kim, Team 44 BBQ på Nedre Platt och hos Erik, Team Tomahawklovers på Top Floor visade vi hällarna live!

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag måste ödmjukt säga att jag inte är någon duktig grillare, men jag brinner för att laga mat och en duktig grillare måste brinna för matlagning, ha rätt känsla och passion.

Hur ofta grillar du?

Hemma grillar vi minst en gång i veckan, vi grillade även på julafton 2016 då vi grillade revbenspjäll, i år tänker vi eventuellt hoppa hela julbordet och köra grillat istället, lite crazy kanske men det är vad vi har pratat om ?

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Jag har aldrig grillat med en gångsgrill ?

Vad lägger du helst på grillen?

ÅÅÅ det finns så mycket som blir så gott på grillen, kött då nöt kött är en klassiker, fisk gör sig så gott också på grillen, vi brukar även röka räkor på grillen. Grilla grönsaker, men just nu har vi lite dille på haloumi ost som vi grillar ganska hårt och så blir de tunna krispiga skivor, verkligen jätte gott som tillbehör eller snack!

Hur många grillar har du hemma?

Vi har en weber, den enda grillen vi har idag hemma, sedan har jag två stycken stora stekhällar och en liten stekhäll av märket Anderssons Hällen då såklart.

Hur lyckas man med flintastek på grillen?

Jag och Jesper gillar att grilla inderekt, tror knappt vi grillat flinta, då vi gärna marinerar själva. Vi kör mycket Zigges kryddor, som har fått följa med under våra 4 veckor semester på båten, i båten grillar vi nästan varje dag med vår lilla weber ? Då grillar vi allt….. Potatisknyten är toppen att grilla med lite lök, kryddor, grönsaker m.m.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Vi gör det tillsammans som en gemensam aktivitet, tror att flera skulle passa på att umgås, se hit alla män, bjud in era kvinnor och njut, laga tillsammans ? Mer kärlek i hemmen ?

 Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Min stora idol är så klart min man, Jesper han är grym på att grilla ❤

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

Jag tror att kanin ligger på listan, tror att olika grilltekniker kommer att ändras, tror tex att man kommer börja köra saltinbakade, men jag är absolut inget proffs så jag vet inte. Jag tror att man börjar se möjligheterna och att man vågar prova grilla allt ?

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Jag skulle bjuda dig på häll mat som är min specialitet:

Jag hade bjudit dig på min paradrätt gambas (heta jätteräkor med massa chili, vitlök och korriander) till förrätt som serveras med ett litet surdegsbröd.

Varmrätt skulle jag bjuda på en smaskig skaldjurspaella från min häll då såklart, även denna by Jesper och Maria.

Till efterrätt skulle jag steka äppelskivor med socker, honung och kanel och servera med en gammeldags vanilj ?

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Jag skulle tillaga svamprisotto på hällen såklart som är min specialitet med massa riven parmesan ?

Vad är det konstigaste du har grillat?

Jag har nog inte grillat något konstigt.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Jag har aldrig testat att göra korv, men jag skulle gärna vilja vara med i gruppen och lära mig ?

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Jag tror att har man intresse och passion, brinner för grillning och matlagning så kan man gå hur långt som helst!

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En marinerad kyckling, man lägger på gnuggar på kryddor.

Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

Jag älskar olika grönsaksblandningar i knyten, gärna med en massa vitlök ?

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol :STEKHÄLL

Öl/ vin: VIN helst rött

Sommar /vintergrillning

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber /Landmann

Kött /Fisk

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *