En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Mathias Gustavsson

april 9th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Då var det dags igen och denna veckans huvudperson är ingen mindre än Mathias Gustavsson. För er som inte vet vem Mathias är kommer först en liten presentation:

Gusen

En vanlig kille på 42 år från Hallstahammar med två barn 4, 11 år och en sambo på 36 år. Har även tre corgisar. Perfekta hundar som älskar grillat 🙂

Hur uppkom ditt grillintresse?

Började mixtra i köket redan som barn då min mor lät mig va med o och laga mat åt familjen. Ätit mkt dålig mat genom åren 🙂   Grillandet kom väl in i tonåren när man va med farsan och hjälpte han att flippa karréskivor så dem inte vart brända men snustorra 🙂 Min första egna grill var nog som för d flesta en engångsgrill. Man harvade på med billiga grillar utan lock på balkongen i ungkarlslyan. Fortsatte så tills jag köpte hus för tio år sedan. Då köpte jag en w57 och då var d kört. Hängde på massa USA forum o lärde mig massor av att träna o läsa mig till från forumen. Sen kom dagen då jag upptäckte bbqlovers och chefen Björn. Sen dess är d kört 🙂 Genom bbqlovers har jag lärt mig massor och  finner inspiration dagligen. Vilket forum.  Har därigenom oxå mött många underbara människor med samma intresse. Har fått speciell  kontakt med flera som jag idag anser vara några av mina närmaste vänner. Ni vet vilka ni är!

hamburgare

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag har kul när jag grillar det tycker jag är d viktigaste. Sen det vanliga grymma råvaror och bra grillar o verktyg. Jag är lite av perfektionist och är noga med temperaturer.

Vad lägger du helst på gallret?

En härlig entrecote med ben är jag svag för. Kan nog äta det varje dag om det skulle krisa 🙂
kött

Du är med i BBQ laget med det härliga namnet, Broken Ribs BBQ, vilka är de andra medlemmarna i det laget?

Vi är ett härligt gäng utspritt i Sverige. Växjö Tomas, Gbg Mikael och Daniel, Västerås Rojne och slaktarbosse, Hallstahammar jag, Falun vår kock Görgen, och Sundsvall vår kapten Mattias som oxå han som mig är uppfödd i metropolen Hallstahammar.

Hur går det för ert lag? Har ni vunnit några tävlingar?

Vi tävlade bara en tävling förra året då vi nyss hade satt ihop laget. Vi var med på SM/NM. Vi tävlade i alla 7 kategorier. Gick bra tycker jag för att vara första tävlingen och bara ha tränat ihop två ggr. Speciellt bra gick det i kamben. 1:a SM 1:a NM. Nåt rätt gör vi iaf.

Vilken är er nästa tävling?

SM ska köras näst. Många fler inbokade.
lax

Du håller även på med ett företag Gilla grilla vad jobbar ni med där?

Jag hjälper den firman vid event o så. Är ej anställd eller något utan hjälper dem när det är större event. Rojne och Bosse som har firman.

Vad är det konstigaste du grillat?

Tycker det va ganska makabert att grilla fårskalle men gott var det. Kö bland ungarna när den skulle serveras. Går det att äta går det att grilla!!!!
kött3

Vad tror du kommer att bli årets ”fluga” när det gäller grillning?

Hade jag bott i Gbg hade jag vetat 🙂 mecka för grill/bbq i Sverige utan tvekan. Har faktiskt ganska dålig koll på vad nästa fluga blir. Det mesta är  redan gjort känns det som. Tror att fler billigare detaljer kommer att komma mer på grillarna. Men kryddmässigt tror jag och hoppas att lakrits kommer mer.

Vad är en ”rubbad” kyckling?

Torrkryddad kyckling. Eller vad menas 🙂

ribs

Om du skulle tillaga en trerätters middag till mig och min familj, vad skulle du då gjort?

Hade kört det jag gillar. Ganska enkel man som inte krånglar allt för mkt. Tigerräkor med chiliaioli o vitt bröd till förrätt. Huvudrätt en härlig entrecote med ben grillade tomater och citron med lakritsalt på.  En fräsch enkel sallad till det. Sås finns bara en. Bobby Boban Winthers grönpepparsås. Sambons potatisgratäng är svårslagen till detta.  Efterrätt brukar vi aldrig köra knappt. Råkar alltid köpa för mkt kött 🙂 men är ju en enkel man så en rabarbersmulpaj med vaniljsås funkar alltid. Gillar enkla rena smaker.

kött2

Hur många grillar har du?

3 keramiska och 1 w57

Vad har du för råd till nya grillare?

Ha kul!!!!!!! Fråga massor och läs. Testa och träna. Våga testa nya smaker mm. Köp bra råvaror.

kött5

Vilka briketter föredrar du helst?

Kör 99.9 procent keramisk grill. Så där har jag dålig koll. Tyvärr. Men körde webers när det begav sig. Aldrig haft problem med dem.

Hur lyckas man med flintastek?

Jag har försökt och det går inte 🙂 kanske man ska testa igen för det va ett tag sen man körde en 🙂

kött4

Nu till snabb frågorna:

Kol / gasol

Öl /vin

Sommar /vintergrillning,  Älskar båda men kul med sällskap vid grillen också.

Per Morberg /Andreas Mathiasson, Andreas alla dagar. Hans kyckling är något speciellt. Träffar ni han be han fixa den.

Men vill egentligen skriva alla på bbqlovers det är ni som är dem bästa! Grill on och HA KUL! Nu ska jag ut o kolla till grillen.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *