Starta påskafton på bästa sätt med en ny intervju, denna gången är det Michael Bergqvist som svarat på mina frågor.
Vem är då Michael?
Mitt namn är Micke och jag är en före detta Lundapåg på 54 år.
Kärleken har gjort att Lund bytats ut mot metropolen Hässleholm i norra Skåne.
Jag är gift med Mia och tillsammans har vi tre barn.
Min dagliga gärning sedan 20 år tillbaka är som säljare inom byggbranschen.
Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Ölbryggning är sedan länge min stora passion.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Jag har alltid varit väldigt intresserad av matlagning. När jag för många år sedan upptäckte indirekt grillning, insåg jag att det inte fanns några begränsningar för vad man kan åstadkomma på en grill med lock.
Vilket är ditt bästa grillminne?
När jag som helt novis tog på mig att köra helgrillad gris på ett party. Mycket ångest där, men roligt var det.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Har inga direkta planer: grilla på och njuta av livet.
Är du med i något BBQ lag?
Nej.
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Mycket tittande på Youtube och lite olika forum som detta.
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Nej, kanske någon gång i framtiden.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Viljan att ständigt prova nya recept, olika grilltekniker och hela tiden sträva efter att göra det lite bättre nästa gång.
Hur ofta grillar du?
Kan kanske bli 4ggr/ per vecka i snitt.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
En och annan korv har väl hamnat på en sådan med hyfsat resultat.
Vad lägger du helst på grillen?
Ryggbiff med salt och peppar.
Hur många grillar har du hemma?
2 st Weber 57, 1 st WSM 57 samt 1 st Kamado Joe Classic.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Sällan en sådan hamnar på grillen hos oss. Den behöver hjälpas upp lite med favorit kryddor, plockas av grillen någonstans runt 70-72 grader, vila en stund och sen bara hoppas på det bästa.
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Svår fråga, har faktiskt ingen aning. Är ju bara att gå ut och tända grillen oavsett om du är man eller kvinna.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Jag har ingen direkt idol men AlmazanKitchen på Youtube gillar jag skarpt. Matlagning på hög nivå över öppen eld, allt fantastiskt vackert filmat.
Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?
Pelletsgrillar verkar vara något som allt fler satsar på. Back to basic över öppen eld kanske.
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Förrätt: Stora räkor på woken som fått gå i lite vitt vin och någon form av chili samt en bit vitlöksbröd till detta.
Huvudrätt: Ryggbiff, hemmagjorda pommes, sparris inlindade i bacon, grönpepparsås och en medelhavs sallad.
Efterrätt: Är löjligt förtjust i blåbärspaj med vaniljsås, så en sådan lär nog hamna på bordet.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Tyvärr inte, är alldeles för dålig på vegetariskt. Något jag borde ta tag i.
Vad är det konstigaste du har grillat?
Efter en vadslagning med en polare för många år sedan, så åkte han på en grillad keps med vitlökssmak. Något svårtuggad men en liten bit fick han ner.
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har provat några gånger med egen korv, fullständigt uselt resultat torra och tråkiga. En sida med recept, tips o trix låter alldeles strålande.
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Våga prova, våga misslyckas, bra råvaror och grilla ofta.
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En något konstig fågel som frivilligt rullar sig i en massa kryddor för att sen slänga sig på ett hett grillgaller.
Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?
Fixade nyligen ett konto, inget avancerat alls. Lite bilder på min grillning och ölbryggning.
bbq_grill_brewingbeer kallar jag den.
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
Sparris inlindat i bacon och jalapenos poppers.
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning Året runt
Per Morberg /Andreas Mathiasson
Weber /Landmann Kamado
Kött /Fisk
Leave a Reply