En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Michael Karlsson

mars 18th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in Grillmästarna | intervju

Veckorna rusar iväg och det gör intervjupersonerna också, denna veckans huvudperson är Michael Karlsson.

Vem är då Michael?

Jag heter Michael Karlsson men kallas för Körvmicke. Jag är tredje generationens korvgubbe. Jag bor i Strömstad med min familj som består av min fru 3 underbara barn tjejer allihop en hund och en katt. 

Jag är 53 år älskar havet och skogen gillar att jaga o fiska, och då tillreda detta.

Du var med i grillmästarna 2014, hur gick det för dig?

2014 var jag med i Grillmästarna samma år var jag med i halv åtta hos mig.

I Grillmästarna kom jag på 8:e plats men fick fantastiska kompisar, genom det vara ute och grilla över hela Sverige.

Vad gjorde att du valde att anmäla dig till tävlingen?

Jag anmälde mig själv, är en sådan person som gillar och vara i tv och bara slänga sig ut i saker som man inte riktigt vet vad eller hur det blir.

Vilket var det svåraste momentet/ tävlingen tycker du?

Det som blev mitt fall var att jag fick total hjärnsläpp

Om det är någon som läser detta och funderar på att söka till tävlingen, vad skall man träna på och hur skall man förbereda sig?

Om det är någon som skall söka till Grillmästarna skall man kanske inte göra som jag. Man kanske skall tänka lite före… inte min grej tyvärr. Men så kul vi träffas ju nu årligen. Senast va vi hemma hos Jimmy Stening, fantastiska tre dagar .

Vad har ditt deltagande i tävlingen betytt för dig?

Otroligt vad tv kan ställa till med 😉 Folk ringde och ville ha mig att grilla överallt samt alla vänner grillnördar som man träffar. Helt fantastiskt!

Ha du kontakt med någon/några från grillmästarna eller från tidigare program?

Jag har kontakt med alla grillmästare då vi alla träffas en gång om året. Sedan så har jag varit med Johan Drevhage och Andreas Mathiasson rätt mycket. Johan har ett moderskepp som vi åker runt i när vi e ute och grillar. Riktigt häftig farkost.

Du är med och hjälper JD grillevent, ni verkar vara ett riktigt skönt gäng. Finns det något roligt minne som du kan berätta om?

Finns säkert många historier men dom ligger i det hemliga arkivet.

Var du med i FIR 2016 (Fästning i Rök) vad tycker du om detta evenemanget? Vad kan man göra bättre?

Fästing i rök har jag inte varit på tyvärr får liksom inte tid. Men fantastik. Jag pratar ju med dom som är där och man skall nog inte ändra på ett vinnande koncept.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning/bbq?

I sommar så skall jag driva en restaurang tillsammans med en fantastisk kock som heter Johan Sköld här i Strömstad. Det kommer att heta Nya Hällekind Restaurang ligger alldeles vid havet otroligt vackert. Kan nog tänka mig att det blir grill där . Skall ha lite olika event. Mina barn hjälper mig med hemsidor och instagram, för jag e nog bäst på mat.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Min mormor och morfar bodde på andra våningen i huset så jag va alltid med när dom lagade mat, där av mitt intresse för mat. Vi gjorde alltid upp eld och grillade fisk eller korv när jag va liten. Det är något speciellt när man tänder en brasa eller grillen.

Du bor i Strömstad, blir det mycket fisk på grillen?

Sommartid blir det mycket fisk gillar ju att fiska själv. Men går ju till fiskaffären oftare marulk e en favorit.

Vad är ditt bästa recept när det gäller fisk/skaldjur på grillen?

Jag älskar när makrillen går till, då e de bara att gå ner till Torskholmen och ställa sig. Sedan hem och röka makrill färska potäter med smör och gräslök en liten sallad och en op o öl kan de bli bättre.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Om jag är duktig grillare får någon annan svara på. Men det finns inget som man inte kan grilla. Testar gärna olika saker och bjuder på. Fast nästan alltid när jag grillar så skall det va en körv innan.

Hur ofta grillar du?

Om man slår ut på året så blir det 4 dagar i veckan.

Vad lägger du helst på grillen?

Jag älskar ju korv de e en favorit. Kan låta tråkigt men finns otroligt goda korvar. Gör egen korv också.

Hur många grillar har du hemma?

Läste att Jimmy Stening hade en jäkla massa grillar. Jag har 5 grillar en gas fyra kol.

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Flintastek, hm ja släng den på grillen på med locket drick några öl sola kolla till den ta en öl till sen e den klar.

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Jag har liksom ingen idol så mer än mina grillmästarkompisar. Så de får bli alla dom.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?

Grillade pilgrimsmusslor med choronsås och grillad grönkål

Grillad marulk med en färskpotatissallad med olja och fetaost och grillade tomater

dessert rökt camenbert med ett amarone till.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Man kan ju grilla allt. Men ingen e veg här omkring. Så jag e ledsen.

Vad är det konstigaste du har grillat?

Har nog varit så att jag hållit mig till ganska vanliga grejer. Får inte lust på pungkulor och sådant. Men skall grilla något i sommar som nog inte många har smakat…återkommer om detta.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Jag gör korv ibland en som jag tycker är god då tar jag lammkött hackar för hand då jag vill ha lite tugg när man äter, lite fläsk, rödvin, örter, lite chili. Jag har aldrig några mått så man provar sig fram.

Varför tror du att det är flest män som grillar, hur skall kvinnorna ta en större plats där?

Önskade jag hade ett bra svar på det. Men känner ju många tjejer som grillar.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Om man skall bli bra grillers så skall man ha bra grejer. Behöver inte vara dyrt i början men en klotgrill så att man har ett lock eller en gasgrill. Sen när man är fast i grillvärden då blir det dyrare. Men de e de värt.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En kyckling som man masserar in kryddor med.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol Kol när man har tid gas när man har lite bråttom

Öl/ vin En öl e ju aldrig fel inte heller vin

Sommar /vintergrillning

Per Morberg /Andreas Mathiasson

 Kött /Fisk

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *