Då är det dags igen för en intervju, denna gången är det Mikael Martinsson en rub kung som vi grillat med frågor.
Vem är då Mikael?
Född och uppvuxen i Asarum/Blekinge, är 43 år gammal! Gift, två barn 13 år respektive 11 år gamla.
Jobbar som systemutvecklare på Landstinget Blekinge.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Har alltid varit intresserad utav att laga mat, tror mitt intresse kommer ifrån min far som alltid på helgerna (då min mor lagade maten på vardagarna) fixade maten och ville då alltid prova något nytt.
Vilket är ditt bästa grillminne?
När man var yngre, varit ute och fiskat och grillade nystekt abborre över öppen eld.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Bli bätte på BBQ. Köra lite catering, gå någron utav Holy Smokes BBQ kurser
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?
Widowmakers BBQ / South Sweden BBQ Team
Fredrik Sourkraut Berglund / Listerby
Magnus Karlsson / Karlskrona, Grilltältet
Lennart Svensson / Göteborg
Hur går det för er?
Jag och Fredrik lyckades med bedriften att kvala oss in till SM finalen 2017 / Liseberg.
Där anslöt Lennart och Magnus och vi slutade sedan totalt på en nionde plats. Vilket jag tyckte var kanon med tanke på att ingen av oss hade grillat ihop innan.
Nu i Oktober bär det iväg till VM på Irland.
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Läser väldigt mycket grillbloggar, Youtube klipp, Böcker samt provar egna kombinationer, ibland med ett bra resultat, ibland mindre.
Även olika Facebook kanaler är en stor inspiration då det finns så många duktiga grillers.
Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?
Nej har aldrig varit på FIR!
Vad gör dig till en duktig grillare?
Intresse och tycker det är roligt samt att övriga i familjen verkar uppskatta det jag gör.
Du är med och driver widowmakers, vad tillverkar ni?
Vi tillverkar BBQ rubs!
Hur hittar du/ni inspiration till era rubs?
USA är en stor inspirationskälla för mina rubs!
Hur ofta grillar du?
3-4 gånger i veckan
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Har faktiskt aldrig försökt!
Vad lägger du helst på grillen?
Flanksstek
Hur många grillar har du hemma?
4 st
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Köp en icke färdigmarinerad, på med lite bra rubs och grilla!
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Bra fråga! Har faktiskt inte riktigt tänkt på det, men hänger säkert något ihop med Eld!
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Aaron flanklin / Myron Mixon
Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?
Asiatiskt
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Grillade havskräftor
Flankstek med potatisgratäng
Grillad ananas med vaniljglass
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Vår vegetariska pizza på SM gillade jag. Pizza med päron, ramslök, pinjenötter, honung, ost, tomatsås och getost
Vad är det konstigaste du har grillat?
Känguru
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har faktiskt inte gjort så många försökt att göra egen korv, de gånger jag gjort har det varit de klassiska recepten, typ cheddar och chili korv.
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Flytta maten ifrån elden, kör indirekt på lägre temperatur. Våga prova sig fram.
Vad är en ”rubbad kyckling”?
Kyckling kryddad med en torr kryddblandning
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin Båda
Sommar /vintergrillning Båda
Per Morberg /Andreas Mathiasson Båda
Weber /Landmann Båda
Kött /Fisk Båda
Leave a Reply